Uusimmat

Mitä Luke Skywalkerin valomiekalle tapahtui Imperiumin vastaiskun jälkeen? Star Wars -faneja vaivannut kysymys saa vihdoinkin vastauksen

03.02.2020 20:00 Muropaketin toimitus

Uudessa Star Wars -sarjakuvassa kerrotaan vihdoin, mitä Luke Skywalkerin valomiekalle tapahtui Imperiumin vastaiskun jälkeen.

Yksi Star Wars -faneja pitkään askarruttaneita kysymyksiä on se, mitä Luke Skywalkerin valosapelille oikein tapahtui sen jälkeen, kun se putosi Pilvikaupungin kuiluun Darth Vaderin leikattua Luken käden irti. Miekkaahan luultiin kadonneeksi, kunnes se nähtiin jälleen The Force Awakensissa, missä Maz Katana ojentaa sen Reylle.

Elokuvissa ei koskaan selitetty, kuinka miekka päätyi Pilvikaupungin pohjattomalta näyttävästä kuilusta Maz Katanan haltuun.

Tuoreessa Star Wars -sarjakuvassa tätä kysymystä aletaan vihdoin valaista ja siinä nähdään, ettei miekan pudotus Pilvikaupungissa ollutkaan kovin pitkä – joku nimittäin nappasi sen pudotuksen aikana.

Sarjakuvan viimeisellä sivulla nähdään Comicbookin uutisen mukaan salaperäinen huppupäinen hahmo, joka pitelee Luken miekkaa ja sanoo: “Skywalker, follow your destiny”. Hahmon henkilöllisyyttä ei vielä paljasteta tässä numerossa, mutta oletettavaa on, että miekan tarina paljastuu sarjakuvassa myöhemmin.