Uusimmat

Naissankareiden määrä jyrkässä kasvussa Marvel Studiosin elokuvissa: miehet saattavat jäädä vähemmistöön

27.06.2018 14:50 Muropaketin toimitus

Miehinen ja valkoihoinen supersankarimalli alkaa muuttua Marvel Studioilla. Marvel-pomo Kevin Feige maalailee naisten osuuden mahdollisesti kasvavan jopa mieshahmojen määrän yli.

Alkuaikoinaan Marvelin elokuvauniversumi oli hyvin miehinen ja valkoihoinen, kun klassiset supersankarit marssivat valkokankaille. Hitaasti mutta varmasti Marvel Studios on kuitenkin monipuolistanut hahmogalleriaansa. Etenkin elokuvien naissankareiden osuus näyttää vihdoinkin alkavan kasvaa miessankareiden tasolle.

Alkujaan naispuolisia supersankareita käsiteltiin pääosin miesten rakkauden kohteena, mutta pikkuhiljaa hahmot kuten Black Widow, Scarlet Witch, The Wasp, Shuri, Okoye, Gamora ja Mantis ovat saaneet jalansijaa myös itsenäisinä sankareina. Silti näyttelijäkaarti on edelleen suurelta osin miehinen ja valkoihoinen, mutta Marvel-pomo Kevin Feige kertoo Screen Rantin haastattelussa, että tilanne saattaa olla muuttumassa:

“Olisi mahtava nähdä kaikki naispuoliset sankarimme esitettynä samalla tavalla kuin tähän mennessä olemme nähneet miessankarit – pääosassa. Minusta tuntuu että olemme menossa kohti sitä pistettä, missä meillä on niin paljon hienoja naishahmoja, että ne ovat sankareitamme siinä missä miehetkin. Kaikki ovat Marvel-sankareita, mutta heistä yli puolet vaan on naisia.”