Uusimmat

Naisseuran ostaminen menee metsään Kaverille kanssa -elokuvassa

22.04.2016 09:50 Tatu Junni

Itsenäisien elokuvatuotantojen asiaa ajavan Findie ry:n huhtikuun elokuva on Kaverille kanssa – Bro Code.

Pekka Nordlundin ohjaama lyhytelokuva kertoo alfauroksesta, joka menee astetta pidemmälle hoitaakseen artistikaverilleen naisseuraa. Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan…

Cannes Court Metragessa aikanaan ensi-iltansa saaneen lyhytelokuvan on tuottanut ja käsikirjoittanut Roope Olenius, joka tällä hetkellä työstää kokopitkää esikoisohjaustaan Kyrsyä. Siitä lisää hieman alempana.

Vuonna 2013 valmistuneen Kaverille kanssa -elokuvan pääosissa nähdään Roope Oleniuksen lisäksi Matvei Ojansuu, Niko Udd ja Jenni Asikainen.

Lyhärin tunnuskappaleen (I Need Some Love To Find) on tehnyt Tuomas Keskinen ja laulanut Salla Ahtola.

kaverille-kanssa-01

kaverille-kanssa-02
Kyrsyä – junttikauhua ja jännitystä

Neea Viitamäen samannimiseen näytelmään pohjautuva Kyrsyä – Tuftland on kesällä 2016 kuvattava suomalaiselokuva. Sen on ilmoitettu olevan ”puolitoista tuntinen sekoitus junttikauhua, mysteeriä ja trilleriä”. Elokuva käsittelee alati ajankohtaisia aiheita, kuten naisten oikeuksia, ihmisen suhdetta luontoon ja lähimmäisiin sekä nuorison painetta löytää tiensä työelämään.

Tarinan naispäähenkilö, nuori tekstiilialan opiskelija Irina, päättää tehdä täyskäännöksen elämässään, joka pyörii oravanpyörää koulun, työpaikan ja epäonnistuneen parisuhteen välillä. Hän saa erikoisen kutsun kesätöihin kylältä, joka on sotien jälkeen jäänyt metsän siimekseen, ja on täysin omavarainen. Kylän nimi on Kyrsyä.

Elokuva on Yhdysvalloissa kouluttautuneen ohjaaja-tuottaja Roope Oleniuksen ensimmäinen kokopitkä elokuva. Pääosissa nähdään Veera W. Vilo, Saara Elina, Jari Manninen, Ari Savonen ja Enni Ojutkangas.

Kyrsyän on määrä valmistua keväällä 2017.

kyrsya-01

FINDIE RY – | Suomalaista riippumatonta elokuvaa

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat