Uusimmat

Näyttelemisen 15 vuotta sitten lopettanut Hollywood-ikoni paljasti, miksi jätti elokuvauran taakseen

15.04.2020 20:01 Muropaketin toimitus

Nyt 74-vuotias Goldie Hawn lopetti näyttelijän työt 15 vuotta sitten.

Hollywoodissa vallitsee kaksinaismoraali, minkä myötä miespuoliset näyttelijät porskuttavat alalla eteenpäin vielä 50 vuotta täytettyäänkin – ja Arnold Schwarzeneggerin ja Sylvester Stallonen kaltaiset jyrät paljon myöhemminkin. Ikääntyville naispuolisille näyttelijöille elokuva-ala ei kuitenkaan ole yhtä armollinen.

Tämän sai kokea myös ikoninen Goldie Hawn, joka päätti jäädä eläkkeelle näyttelemisestä 15 vuotta sitten. Guardianin haastattelussa Hawn kertoo, kuinka hän päätti suunnata kiinnostuksensa näyttelemisestä toisaalle.

“En enää halunnut odotella puhelimen soivan. Enkä halunnut jatkaa tuottajana, koska olin tehnyt sitä 25 vuotta, enkä halunnut tehdä sitä enää. Olin tehnyt osani, ja se oli siinä. Mahtavaa, nyt on aika siirtyä eteenpäin”, Hawn kertoo.

Eläkkeelle jääminen ei kuitenkaan ollut aivan totaalinen, sillä Hawn on nähty sen jälkeen muun muassa Amy Schumerin kanssa Jonathan Levinen ohjaamassa seikkailukomediassa Snatched (2017). Hän myös pyörähti joulupukin rouvana avomiehensä Kurt Russellin tähdittämässä ja Neflixissä julkaistussa joulukomediassa The Christmas Chronicles (2018).

Kuva elokuvasta Kuolema pukee häntä (1992)