Uusimmat

Nyt se on varmaa – Joaquin Phoenix esittää pääosaa Jokerin omassa elokuvassa

11.07.2018 12:34 Muropaketin toimitus

Todd Phillipsin käsikirjoittama ja ohjaama synkkä The Joker ei ole osa DCEU-elokuvien jatkumoa.

Joaquin Phoenixin on huhuiltu jo jonkin aikaa esittävän Jokeria pahiksen omassa elokuvassa ja nyt The Hollywood Reporter kertoo asian olevan virallista, näyttelijän allekirjoitettua sopimuksen Warner Brosin kanssa.

Jokerin syntytarinan kertova elokuva ei ole perinteinen supersankari tai -pahis-leffa, vaan synkempi ja aikuisempaan makuun suunnattu teos. Elokuvan budjetti on vain 55 miljoonaa dollaria, eli huomattavasti vähemmän kuin supersankarielokuvien yleensä. Vielä ei ole selvillä onko luvassa aikuisille suunnattua R-ikärajalla varustettua kamaa, mutta kuvailut kokeellisesta rikosdraamasta viittaavat sinne päin.

Elokuvan ohjaa Todd Phillips, joka on myös rustannut käsikirjoituksen yhdessä Scott Silver kanssa.

Phoenixin tähdittämä Jokeri ei ole osa tähän mennessä nähtyjen DCEU-elokuvien jatkumoa, vaan ilmeisesti ensimmäinen Warner Brosin uuden johdon suunnittelemista erillisistä tummasävyisemmistä kertomuksista.

Studio suunnittelee edelleen myös Jared Leton tähdittämää Jokeri-elokuvaa, mutta sen kohtalo on tällä hetkellä auki, sillä Leto kiinnitettiin vähän aikaa sitten Morbius-nimiseen Hämähäkkimies-spin-off-elokuvaan. Suicide Squadissa nähdyn Jokerin oman elokuvan menetys ei ehkä olisi kovin suuri, varsinkaan nyt kun Phoenixin tasoinen näyttelijä on buukattu rooliin.

Leffan ensi-ilta ei ole vielä selvillä, mutta THR arvelee sen ehtivän teattereihin jo loppuvuodesta 2019.

Batman: The Killing Joke