Uusimmat

Philip Pullmanin rakastettuihin fantasiaromaaneihin pohjautuva tv-sarja vihdoin tuotantoon – pääosassa Logan-tähti Dafne Keen

29.07.2018 09:04 Muropaketin toimitus

Philip Pullmanin kirjoittamaan Universumien tomu (His Dark Materials) -fantasiaromaanisarjaan pohjautuva tv-sarja on lähtenyt tuotantoon BBC:llä.

Philip Pullmanin palkittu fantasiatrilogia tehdään vihdoinkin tv-sarjaksi, ja His Dark Materialsin kuvaukset ovat Coming Soonin mukaan alkaneet Walesissa. Kahdeksanosaiseksi suunniteltu sarja on Oscar-voittaja Tom Hooperin (Kuninkaan puhe) ohjaama ja sen käsikirjoituksen on tehnyt Jack Thorne.

Keskeisessä roolissa Lyrana nähdään Loganissa vakuuttanut Dafne Keen. Hänen isäänsä lordi Asrielia esittää James McAvoy, Mrs. Coulteria Ruth Wilson ja Lee Scoresbya Lin Manuel-Miranda. Muissa rooleissa nähdään mm. Clarke Peters, Ian Gelder, Will Keen, Ariyon Bakare ja Georgina Campbell.

Pullmanin romaaneita koitettiin filmatisoida edellisen kerran vuonna 2007, jolloin ilmestyi ensimmäiseen kirjaan pohjautuva elokuva The Golden Compass. Siinä keskeisissä rooleissa nähtiin Dakota Blue Richards, Daniel Craig ja Nicole Kidman. Elokuva ei kuitenkaan menestynyt niin hyvin, että trilogiasta olisi saatu kokonaista.

Kuva elokuvasta Logan (2017).