Uusimmat

Raju nousu elokuvalippuihin: ”50 euroa Hollywood-roskasta on hyvä hinta”

01.04.2016 08:20 Muropaketin toimitus

Elokuvalippujen hinnat ovat nousseet 2000-luvulla tasaiseen tahtiin. Aikaisemmat korotukset olivat kuitenkin hilujen kilinää verrattuna siihen, mitä seuraavaksi on luvassa.

Suomalaisten elokuvateatterien hinnoittelu on menossa dramaattisella tavalla uusiksi. Finnkino on ilmoittanut nostavansa kaikkien sellaisten elokuvien lippujen hintoja, jotka se luokittelee huonoiksi.

”Olemme nyt parin vuoden ajan tarkastelleet ohjelmistoamme ja tulleet siihen lopputulokseen, että kyllähän valtaosa valkokankaalla nähtävästä tuotannosta on ihan jäätävää paskaa”, Finnkinolta todettiin Dome.fi:n toimitukselle.

”Tälläkin viikolla ensi-iltansa saa joku Gods of Egypt. Tyypillä, joka haluaa maksaa sellaisesta roskasta euroakaan, ei ole kaikki ihan kunnossa. Samaan sarjaan menee vaikkapa Batman v Superman ja muut tällaiset supersankaripätkät. Niinpä olemme laittamassa hinnoittelumme uusiksi ihan jo eettisyyden nimissä”, nimettömäksi jäävä taho jatkaa.

Aiheesta uutisoidaan virallisesti vasta toukokuun alkupuolella, mutta periaatteessa homma toimii niin, että Finnkino koostaa yhdessä Suomen johtavien elokuva-arvostelijoiden kanssa paneelin, joka käy läpi tulevat ensi-illat ja pisteyttää ne. Jos elokuvan keskiarvo jää asteikolla 1-5 alle 2,0 tähden, nousee lipun hinta Finnkinon teattereissa 40–50 euroon. Tällä tavoin Finnkino ei joudu karsimaan ohjelmistoaan, mutta voi ”nukkua taas yönsä hyvin”.

”Taloudellisestihan tässä ei ole mitään järkeä, eivätkä muut maahantuojat ole asiasta ihan kamalan innoissaan, mutta kyllähän se porvari tunnetusti nukkuu huonosti. Tällä hintapolitiikalla pyrimme estämään asiakkaidemme rahan tuhlaamisen roskaan ja samalla ohjaamaan heitä laatuelokuvien pariin. Painotan kuitenkin vielä, että kyse on aluksi kuuden kuukauden kokeilusta. Vuoden lopussa arvioimme tulokset”.

Kysymystä siitä, mitkä elokuvat sitten ovat laatua ja mitkä roskaa, ei Finnkinon ”syväkurkku” halua kommentoida.

”Se on ihan tapauskohtaista ja riippuu tietenkin paneelin keskiarvosta. Omasta puolestani voin sanoa vain, toki hieman yleistäen, että mitä isompi budjetti elokuvalla on, sitä kehnompi on sen taso”.

Eli yleisö joutuu jatkossa maksamaan ehkä jopa 50 euroa nähdäkseen vuoden suurimmat Hollywood-ensi-illat?

”Käytännössä näin”.

Lisätietoja aiheesta.