Uusimmat

Step Up 2 The Streets (***)

26.06.2008 17:36 Hanna Näsänen

Step Up 2 the StreetsBaltimoren kaduilla meno on rankkaa ja tanssi kuumaa. Noh, tässä uudessa yrityksessä tanssielokuvan saralla meno on itseasiassa aika lauhkeaa, mutta tanssijalka alkaa kyllä katsomossakin vipattaa.

Step Up 2 The Streets on jatkoa elokuvalle Step Up (2006), jossa Baltimoren slummien kasvatti Tyler (Channing Tatum) sai elämänsä raiteilleen tanssin avulla. Myös nyt nähtävässä jatko-osassa nähdään tuttu tarina ongelmaisesta nuoresta, joka on lahjakas tanssija. Andie (Briana Evigan) suree kuollutta äitiään ja on löytänyt uuden perheen katutanssiryhmästä, joka toisinaan eksyy lain väärälle puolelle. Lopulta kasvattiäidin pinna katkeaa ja edessä on muutto muihin maisemiin. Pelastukseksi tarjoutuu mahdollisuus opiskella tanssia huippukoulussa ja niinpä Andie seuraa Tylerin jalanjälkiä Maryland School of Arts –kouluun ja saa jäädä Baltimoreen edellyttäen, että opinnot sujuvat.

Siviilielämän ja vaativan koulun yhdistäminen ei olekaan niin helppoa, kun katutanssiryhmän kaverit tulevat mustasukkaisiksi Andien uusista kuvioista. Baltimoren katujen kuumin tanssikilpailu The Streets lähestyy ja Andien on nyt muodostettava erikoisten koulukavereidensa kanssa uusi tanssiryhmä.

Koulun katutanssiin tiukkapipoisesti suhtautuvana rehtorina nähdään Will Kemp (Mindhunters, Van Helsing). Andien ja koulun tähtioppilaan Chasen (Robert Hoffman) välillä kipinöi ensitapaamisesta lähtien. Chase on rehtorin pikkuveli, jolla on vaikeuksia toteuttaa itseään veljensä varjossa. Elokuvan hauskimpia hahmoja ovat kuitenkin tanssikoulun outsiderit, erikoisuuteensa kompastuvat nuoret, joista uusi tanssiryhmä pitäisi muodostaa. Nuoret on valittu elokuvaan tanssitaitojensa ansiosta eikä useimpia ole ennen nähty valkokankaalla. Valitettavasti näyttelijäntaidot eivät usiemmilla yllä tanssikuvioiden tasolle.

Step Up 2 the Streets

 

Elokuvana Step Up 2 the Streets ei ole juuri mistään kotoisin, sillä juoni on tuttu lukemattomista tanssielokuvista ja näyttelijät suorittavat tehtävänsä enimmäkseen amatöörimäisesti. Tanssikohtaukset ovat kuitenkin kieltämättä mukaansatempaavia ja visuaalisesti hyvin toteutettuja. Muutkin kuin tanssin ystävät varmasti nauttivat taidokkaasta menosta, jos jaksavat ohittaa kaikki elokuvaan mukaan saadut tanssielokuvien kliseet.

3/5

PlusMiinusNolla

+ Harmiton aivot narikkaan -leffa
– Amatöörinäyttelijät ovat paikoitellen piinallisen kehnoja.
+ Pääosassa on kuitenkin tanssi, ja sitä piisaa.

Step Up 2 The Streets
(USA 2008)
K-7

Ohjaus: Jon Chu
Käsikirjoitus: Toni Ann Johnson ja Karen Barna
Pääosissa: Briana Evigan, Robert Hoffman, Adam G. Sevani, Cassie, Will Kemp, Danielle Polanco
Kesto 99 min.

Step Up 2 the Streets