Uusimmat

USA:n armeija on huolissaan Jokeri-elokuvasta – Varautuu joukkoampumisiin leffateattereissa

25.09.2019 18:00 Muropaketin toimitus

Joaquin Phoenixin tähdittämää Jokeria ei nähdä Yhdysvaltain Aurorassa, missä The Dark Knight Rises -elokuvan näytöksessä vuonna 2012 menehtyi ihmisiä joukkoampumisen seurauksena.

Todd Phillipsin ohjaama ja Joaquin Phoenixin tähdittämä Joker saa ensi-iltansa ensi viikolla niin Yhdysvalloissa kuin Suomessakin. Kehuja saaneen elokuvan julkaisuun varaudutaan kuitenkin synkissä merkeissä. Tämä johtuu Christopher Nolanin ohjaaman The Dark Knight Risesin näytöksen aikana vuonna 2012 Coloradon Aurorassa tapahtuneesta joukkoampumisesta, jossa menehtyi 12 ihmistä ja loukkaantui 70.

Auroran ampumavälikohtauksessa mukana olleiden perheet julkaisivat kirjeen, jossa he pyytävät Warner Brosia osallistumaan ja auttamaan rahallisesti aseväkivallan uhreja, kertoo The Hollywood Reporter. Kirjeessä pyydetään studiota myös lisäämään tietoutta aseita koskevasta vastuullisuudesta. He eivät kuitenkaan ole sitä mieltä, että Joker pitäisi kieltää.

Warner Brosin toimitusjohtaja Ann Sarnoff jakaa auroralaisten huolen: “Auroran ampumavälikohtaukseen oli syyllisenä sosiaalisesti eristäytynyt yksilö, joka tunsi, että yhteiskunta on tehnyt hänelle väärin. Sen tuloksena olemme sitoutuneet varmistamaan, ettei yksikään perhe enää joutuisi käymään läpi samanlaista helvettiä. Se ei mene ohi.”

Io9 kertoo uutisessaan, että jopa Yhdysvaltain armeija on varautunut siihen, että Joker saattaa houkutella Auroran ampumakohtauksen kaltaisia incel-ekstremistejä toimintaan. Armeija on kehottanut henkilökuntaansa varautumaan ja jakanut ohjeita mahdollisen tilanteen varalle.

Auroralainen elokuvateatteri, missä joukkoampuminen tapahtui vuonna 2012, ei ole ainakaan toistaiseksi ottanut Jokeria lainkaan ohjelmistoonsa.

Muropaketin uusimmat