Uusimmat

Vihdoinkin! 1980-luvun ehkä hienoimmista leluista on tulossa leffa

14.10.2015 07:05 Muropaketin toimitus

He-Man, Transformersit ja Teenage Mutant Ninja Turtlesit olivat kova sana 1980-luvulla, ja jylläävät vielä tänäkin päivänä.

Kaikille kasarileluille ei käynyt ihan yhtä ruusuisesti. Yksi historian hiekkaan hautautuneista lelusarjoista on Dino-Riders, jonka upeudesta ja ideasta oheinen kuva kertoo kaiken olennaisen.

Sarjakuvista, animaatiosta ja oheistuotteista huolimatta Dino-Ridersin ympärille ei rakentunut yhtä suurta mytologiaa tai kansansuosiota kuin vaikkapa Masters of the Universelle. Selvästikään ihmiskunta ei ollut vielä 1988 kyllin kypsä ymmärtääkseen Dino-Ridersin upeuden päälle. Sarjaa tehtiin vain 14 jaksoa ja lelujenkin myynti jäi hetken huumaan.

Sittemmin Robot Chicken ja South Park ovat muistutelleet maailmaa Dinoratsastajista, mutta kunnon comeback on jäänyt toteutumatta.

Tilanne saattaa kuitenkin muuttua pian, sillä lelujätti Mattel suunnittelee nyt Dino-Ridersista uutta elokuvaa yhteistyössä Solipsist Filmin kanssa.

Tuottajiksi on jo kiinnitetty Alissa Phillips ja Stephen L’Heureux. Valitettavasti asiasta uutisoiva The Tracking Board -sivusto ei tiedä vielä kertoa tekijätiimistä sen tarkemmin. Joka tapauksessa Mattelin suunnitelmissa on tehdä Dinoille käytännössä sama kuin Transformerseille: näyttäviä tehosteita valkokankaille ja muksuilta rahat pois.

Sinänsä Mattelin veto ei ole yllättävä: ketä ei kiinnostaisi nähdä Transformersin ja Jurassic Parkin ristisiitosta!