Uusimmat

Vuoden 1993 Batman-elokuva julkaistaan vihdoinkin blu-rayna

20.06.2017 07:56 Muropaketin toimitus

1990-luku muistetaan lähinnä huonoista Batman-elokuvista, mutta tosiasiassa vuosikymmenen alussa julkaistiin parikin laadukasta valkokangasseikkailua yön ritarista.

Ensimmäinen on Tim Burtonin kehuttu Batman Returns vuodelta 1992.

Toinen on vuotta myöhemmin julkaistu ja laatuunsa nähden turhan vähälle huomiolle jäänyt animaatioelokuva Batman: Mask of the Phantasm, joka tunnetaan Suomessa myös nimellä Mustan kostajan paluu. Eric Radomskin ja Bruce W. Timmin ohjaamassa elokuvassa avainrooleja esittivät Batman-animaatioiden elävät legendat Kevin Conroy ja Mark Hamill. Ääninäyttelijöiden lisäksi elokuva muistetaan poikkeuksellisen onnistuneesta tarinastaan ja jylhästä visuaalisesta tyylistään.

Vaikka Batman: Mask of the Phantasmin ensi-illasta on aikaa jo 24 vuotta, ei elokuvaa ole toistaiseksi blu-ray-formaatissa nähty. Tilanne on kuitenkin korjaantumassa pian. Coming Soon -sivuston mukaan Warner Bros. Pictures julkaisee animaatioklassikon hd-laatuisena jo heinäkuussa.

Ikävä kyllä blu-ray ei tule sisältämään muuta bonusmateriaalia kuin Batman: Mask of the Phantasmin alkuperäisen trailerin. Se on sääli, sillä nyt jos koskaan olisi ollut hyvä hetki nostalgiseen herkutteluun ja katsaukseen 90-luvun lepakkovuosiin esimerkiksi suositun Batman: The Animated Seriesin kautta.