Uusimmat

Apple voitti Samsungin viime vuoden viimeisellä neljänneksellä – Huawei yllätti älypuhelinmarkkinoilla

08.02.2020 16:25 Muropaketin toimitus

Samsungin valtaistuin älypuhelinvalmistajana saattaa olla uhattuna. Se oli edelleen viime vuonna markkinaosuudeltaan suurin koko vuosi huomioiden, mutta viimeisellä neljänneksellä kuppi kallistui Applen suuntaan. Huawei puolestaan pääsi yllättämään.

Samsungin älypuhelimien toimitukset laskivat vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä prosentin vuotta aiempaan verrattuna. Älypuhelinjätin koko vuoden myynti sen sijaan kasvoi vuoden takaisesta kaksi prosenttia ja se pysyi suurimpana älypuhelinvalmistajana. Samsungin A-sarjan keskitason puhelimet olivat tärkeässä roolissa markkinaosuuden kasvattamisessa.

Apple petrasi erityisesti esiteltyään iPhone 11 -puhelinmalliston. Se lieneekin syynä prosentin markkinaosuuden nousuun ja Samsungin peittoamiseen viimeisellä neljänneksellä.

Huolimatta Yhdysvaltojen pakotteista, Huawei nousi yllättäen viime vuonna Applen ohi toiseksi. Yritys on kasvattanut markkinaosuuttaan Kiinassa ja onnistunut edelleen myymään vanhoja puhelimiaan ulkomailla. Kärkikolmikkoa seurasivat Xiaomi, Vivo ja Oppo.

Viime vuonna laskussa ollut koko älypuhelinmarkkina piristyi kolme prosenttia viimeisellä neljänneksellä vuoden takaiseen verrattuna. Nousun syynä saattaa olla uudet innovaatiot, kuten taittuvat näytöt, korkeammat näyttöjen virkistystaajuudet, näyttöön upotetut kamerat, korkeampiresoluutioiset kamerat sekä näyttöön integroidut sormenjälkitunnistimet. Android Headlines arvioi, että useimpien valmistajien strategiana myynnin edistämiseksi on ollut näiden ominaisuuksien tuominen myös halvempiin puhelimiin, mikä on lisännyt kuluttajien kiinnostusta hankkia uusi puhelin.