Uusimmat

Arvostettu vertailusivusto: Google Pixel 3 ei enää edusta älypuhelimista löytyvien kameroiden aivan ylintä kärkeä

22.12.2018 10:04 Muropaketin toimitus

Vielä Google Pixelin ja Google Pixel 2:n aikoihin molemmista laitteista löytyvä yksi takakamera riitti monien mielestä parhaaseen mahdolliseen kuvanlaatuun mobiilimaailmassa. Nyt tilanne on muuttunut.

Arvostetun vertailusivusto DXOMarkin mukaan Google Pixel 3:ssa on kyllä edelleen huippulaatuinen takakamera, mutta se ei silti yllä monikameroisten kilpailijoidensa tasolle aivan ylimpään kärkikastiin.

Pixel 3 sai DXOMarkilta yhteispisteet 101, millä se sijoittuu kokonaisvertailussa edelleen varsin kiitettävälle, jaetulle seitsemännelle sijalle yhdessä Apple iPhone XR:n kanssa. Ykköstilaa pitää hallussaan 109 pisteen Huawei P20 Pro. Vuoden takainen Pixel 2 keräsi aikanaan 98 pistettä.

Vertailussa Pixel 3 sai kiitosta muun muassa kuvien yksityiskohdista, nopeasta automaattitarkennuksesta ja hyvistä salamakuvista. Kehitettävää riittää muun muassa pimeäkuvien kohinassa. Yksikameraisena Pixel 2:ssa ei ole esimerkiksi optista zoomia, vaikkakin digitaalisen zoomin laatu on DXOMarkin mukaan silti oikein hyvä.