Uusimmat

Bluetooth-järjestö esitteli LE Audio -standardin – selkeä parannus edelliseen

12.01.2020 17:15 Muropaketin toimitus

Bluetooth SIG -järjestö julkisti uuden standardin audion langattomaan toistamiseen. Sen nimi on Bluetooth LE Audio. Entinen audioratkaisu nimettiin samalla Bluetooth Classic Audioksi.

Uusi standardi on kokonaan uusi versio käsitellä audiodataa. Bluetooth SIG -järjestö kertoo Bluetooth LE Audion olevan pohja tuleville audioratkaisuille. Uuden Standardin luvataan laajentavan Bluetooth-audion joustavuutta ja toiminnallisuutta. Tärkein ominaisuus on kuitenkin piilotettu jo standardin nimeen, jossa LE viittaa ”Low Energy” -ominaisuuteen. Sen myötä tiedonsiirron energiatehokkuus paranee merkittävästi classic radio -standardiin verrattuna.

Uutena ominaisuutena esiteltiin TWS (True Wireless Stereo). Audio pystytään nyt lähettämään yhtä aikaa kaksikanavaisesti, joka säästää akkua. Aiemmin kanavat lähetettiin pelkästään esimerkiksi yhteen kuulokkeeseen, joka välitti sen eteenpäin toiseen kuulokkeeseen stereoäänen luomiseksi. Toinen uusi lisä on LE Multi-Stream. Sen visioidaan mahdollistavan audion toistamisen rajattomaan määrään laitteita. Sopivia käyttökohteita voisivat tälle ominaisuudelle olla erilaiset julkiset tilat ja kokoontumiset. Toisto on mahdollista suojata tai se voi olla julkinen.

Yksi tärkeimmistä uusista ominaisuuksista on uusi LE3-audiokoodekki, jonka luvataan parantavan äänenlaatua ja lähetystehokkuutta ”massiivisesti” aiemmasta SBC-standardista. Äänenlaadun paranemisen huomasi esittelytilaisuudessa tiettävästi myös yleisö. Bluetooth LE Audio -standardia hyödyntäviä tuotteita odotetaan markkinoille ensi vuonna.

Muropaketin uusimmat