Uusimmat

Google testaa Linux-ohjelmien käyttöä Chromebookeilla

06.06.2018 11:59 Muropaketin toimitus

Chromebookeilla on tähän mennessä voinut käyttää Android-sovelluksia, mutta vain Googlen Pixelbook on pyörittänyt varsinaisia Linuxille tehtyjä sovelluksia. Nyt samaan kykenee myös Samsung Chromebook Plus.

Chromebook-kannettavat on suunniteltu kevyeen ja liikkuvaan käyttöön, kuten internetin selaamiseen sekä tekstinkäsittelyyn. Chromebookien sovellusvalikoima on kuitenkin rajoittunut tähän saakka Android-sovelluksiin, joka on rajoittanut kannettavan käyttötarkoituksia.

Aiemmin ainoastaan Googlen hintava Pixelbook on tukenut Linuxille kehitetettyjä sovelluksia. Nyt tuki Linux-sovelluksille on löytynyt myös edullisemmasta Samsung Chromebook Plusista. Tuki Linux-sovelluksille on piilotettu testiominaisuus, eikä sitä ole nähtävästi tarkoitettu tavallisten peruskäyttäjien löydettäväksi. Ohjeet Linux-ohjelmien tuen päälle kääntämiseen löytyvät täältä.

Linux-sovellusten tukemisen testaaminen on hyvä merkki Chromebookien tulevaisuudelle. Mikäli Google laajentaa tuen myös muihin Chromebookeihin, takaa se tulevaisuudessa kannettaville merkittävästi aiempaa laajemman sovellustarjonnan. Tämän myötä Chromebookeja voisi käyttää tulevaisuudessa entistä monipuolisempiin tehtäviin.