Uusimmat

Huolestuttava mobiilisovellus on noussut suosituksi yksinäisten keskuudessa – väitetään vakavaksi uhaksi jopa nettipankkisovelluksille

04.04.2020 18:48 Muropaketin toimitus

Koronaviruksen vuoksi moni viettää nyt paljon aikaa kotonaan. Myös Houseparty-sovellus on noussut suosioon karanteenitoimien vuoksi.

Android Authority kertoo Housepartyn olevan Androidilla, iOS:lla, MacOS:lla ja Chrome-selaimella toimiva videochat-sovellus. Kehuja se saa yksinkertaisuudestaan muihin vastaaviin palveluihin verrattuna. Ihmiset voivat helposti liittyä ja lähteä keskusteluista. Keskustelut voi myös lukita yksityisemmän hetken tarpeessa. Julkaisu kuvaili tunnelmaa kuin olisi toimistossa tai muussa sosiaalisessa tilassa.

Samainen Android Authority varoitti kuitenkin myöhemmin, että Houseparty kannattaa ehkä poistaa. Asiantuntijat nimittäin kutsuvat sitä troijalaiseksi. Yksityisyyden suojan asiantuntija Ray Walsh kertoi, että Houseparty kerää ”huolestuttavan määrän henkilökohtaista informaatiota.” Sovellus voi muun muassa seurata käyttäjiensä liikkeitä. Oikeustieteen professori Gehan Gunasekara Aucklandin yliopistosta puolestaan kutsui sovellusta troijalaiseksi, joka ”pystyy käytännössä seuraamaan jokaista liikettäsi.”

Käyttäjien taholta on tullut niin ikään vakavia varoituksia. Heidän mukaansa Housepartyn asentamisen jälkeen heidän Paypal, Netflix, Instagram ja Spotify -tilinsä sekä jopa nettipankkinsa ovat altistuneet tietoturvauhille. Houseparty on kutsunut väitteitä lokakampanjaksi, ja se tarjoaa miljoona dollaria kenelle tahansa, joka voi todistaa ne.

Housepartyn omistaa Epic Games, jolla on maine kehnosta yksityisyydensuojan kunnioittamisesta.