Uusimmat

Testi Motorola Edge 50 Pro -puhelin – Tasapainoista kokonaisuutta horjuttaa yksi piirre

28.04.2024 10:00 Kai Taipale

Ylempään keskihintaluokkaan sijoittuva Edge 50 Pro -puhelin on tasapainoinen kokonaisuus. Pahat puutteet loistavat poissaolollaan, mutta pieniä ongelmakohtia löytyy.

Motorolan melkoisen kattavasta puhelinmallistosta löytyy vaihtoehtoja moneen lähtöön. Edge-versiot edustavat ylempää laitaa, ja niiden ominaisuudet lähestyvät lippulaivaluokkaa. Huhtikuun puolivälissä julkaistu Motorola Edge 50 Pro -puhelimessa on selkeää lippulaivamaisuutta, vaikka hinta on selkeästi niitä edullisempi. Puhelimen suositushinta on nimittäin 699 euroa.

Hinnallaan Edge 50 Pro sijoittuu Edge 50 -malliston keskelle. Sen yläpuolella on Edge 50 Ultra (999 €) ja alapuolelle puolestaan sijoittuu Edge 50 Fusion (449 €) -malli. Motorola Edge 50 Pro’n ehkä selkeimmät kilpailijat ovat OnePlus 12R, Nothing Phone (2) ja Samsung Galaxy S23 FE – joskin myös esimerkiksi Samsungin Galaxy S24 -huippumallin edullisimmat tarjoushinnat ovat jo samassa luokassa.

Edge 50 Pro -puhelimen tehoista vastaa Qualcommin Snapdragon 7 Gen 3 -järjestelmäpiiri ja siinä on 12 gigatavun RAM-muistia. Tallennustilaa on 512 gigatavua. Näyttö on kooltaan 6,7 tuumaa ja se yltää 144 hertsin virkistystaajuuteen. Värivaihtoehtoja on kolme kappaletta, jotka ovat testiyksilössä esiintyvä Moonlight Pearl ja Luxe Lavender sekä Black Beauty.

Myyntipakkauksen sisältö ilahduttaa. Mukana on puhelimen ja USB-A – USB-C -kaapelin lisäksi vielä kevytrakenteinen, hyvin tyyliin soveltava suojakuori. Vieläkin merkittävämpää on se, että varustukseen kuuluu myös 125 watin tehoon yltävä latauslaite.

Yksi erikoisuus pakkaukseen liittyy; sen sisältö on hajustettu. Tuoksu on selkeä, kun pakkauksen avaa ensimmäisen kerran. Myös puhelimessa on mieto tuoksu kun sen ottaa pakkauksestaan. Laitteesta tuoksu katoaa hetkessä, mutta suljetussa pakkauksessa tuoksu pysyy pidempäänkin. Kikkailua, mutta luonee osalle käyttäjistä miellyttävyyttä ensikohtaamiseen.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat