Uusimmat

Yhteenveto

12.09.2024 11:00 Henri Kuokka

Yhteenveto

Honor Magic V3 on kokonaisuutena hyvin vaikuttava laite, joka pakottaa sekä pohtimaan omia älypuhelimen käyttötapoja ja -tarpeita että miettimään koko alan tulevaisuutta. Kenties kaikkein paras ja selvin esimerkki taittuvan näytön hyödyllisyydestä on se, että lähes aina kun puhelintaan käyttää istuen ja kaksi kättä vapaana, näyttö tulee taitettua auki ja käytettyä laitetta suuremman ruudun kautta.

Uutisten lukeminen, valokuvien katselu, videoiden katselu, pelaaminen, viestiminen tai sähköpostien hoitaminen ovat kaikki merkittävästi miellyttävämpiä suurelta ruudulta.

Testikokemuksen jälkeen paluu perinteisen muotoiseen yksiruutuiseen älypuhelimeen tuntuu rajoittuneelta ja kömpelöltä. Siitäkin huolimatta, että omaan laitteeseensa oli täysin tyytyväinen vasta pari viikkoa sitten.

Onko kaikkien siis syytä vaihtaa puhelimensa taittuvanäyttöiseen malliin? Ei tietenkään. Ensimmäinen syy tähän on uuden tekniikan edelleen todella korkea hinta. 2000 euron hintalappu älypuhelimesta on mihin tahansa muuhun kilpailijaan tai muihin teknisiin tuotteisiin verrattuna todella kova. Samalla rahalla kun voisi tietyissä rajoissa ostaa sekä läppärin, tabletin että älypuhelimen. Useimmille Honor Magic V3 ei siksi ole edes vaihtoehto.

Ostopäätökselle on siis löydettävä jokin muu syy kuin pelkkä halu. Tällainen peruste voisi olla esimerkiksi se, että taittuvanäyttöinen puhelin hoitaa kahden tai useamman laitteen virkaa. Jos ainut syy hankkia erillinen tablet-laite on laajentaa älypuhelimensa kyvykkyyksiä suurempiruutuisella kakkoslaitteella, niin toki, taittuvanäyttöinen älypuhelin voi yrittää hoitaa kaksi roolia.

Taittuva rakenne mahdollistaa myös laitteen pitämisen pöydällä pystyssä videoiden katselua ilman erillisten koteloiden tai tukien käyttöä. Ehkä laitetta tulee siksi käytettyä useammin viihteen katseluun, eikä erillistä tablettia tule kaivettua laukusta esiin. Elokuvamaisten videoiden katselussa suuresta tablet-ruudusta ei ole käytännön iloa, sillä laajakuvamuodossa elokuvat mahtuvat hyvin myös etunäytölle. Tässä oikean tabletin selvästi suuremmalla näytöllä on edelleen etu.

Toinen selvä korvattava laite voisi olla erillinen lukulaite kirjojen lukemiseen. Honorin tablet-näytön kirkkaus on niin suuri, että laitteen ruudulta lukee kirjoja varsin mielellään, kunhan aurinko ei pääse paistamaan suoraan ruudulle. Suorassa auringossa e-ink-näyttöä käyttävä lukulaite on edelleen ylivoimainen, mutta valtaosan vuoden lukuhetkistä Honorin näyttö hoitaa enemmän kuin hyvin.

Tietyllä tavoin taskussa kulkeva suuri ruutu poistaa tehtäviä myös kannettavalta tietokoneelta, sillä erilaiset verkkopalvelut toimivat suurelta ruudulta merkittävästi älypuhelinta paremmin, eikä tietokonetta siksi tarvitse kaivaa niin usein esiin. Tämä peruste on kuitenkin täsmälleen sama kuin tabletin tapauksessa, joten se tulee kysymykseen vain ihmisille, joilla ei ole ollut tablettia ollenkaan.

Jutun alussa kuvatun mukaisesti laite ei myöskään taivu oikeastaan mitenkään toimistotyöläisen matkakoneeksi, sillä pikkuruinen näppäimistö ja kosketuslevy ovat enemmän lisä markkinointikuvia kuin oikeaa työkäyttöä varten.

Järkisyiden kautta on siis hyvin vaikea perustella itselleen tai puolisolleen kahden tuhannen euron älypuhelimen ostoa. Joten ei yritetä sen enempää.

Jos päädyt hankkimaan Honor Magic V3:n, niin suojaa laitteesi ja mielenrauhasi käyttämällä sen mukana toimitettua kaksiosaista suojakoteloa tai muuta vastaavaa koteloa. Kotelo parantaa selvästi otetta laitteesta ja vähentää siten selvästi myös vahingossa tapahtuvia laitteen pudottamisia.

Parin viikon testijakson päällimmäinen ajatus on tämä: Laite on teknisessä mielessä upea, vakuuttava ja yleisesti hyvin laadukas. Magic V3 viitoittaa tietä taittuvanäyttöisten puhelinten suuremmalle yleistymiselle, mikä on hyvä asia.

Myös ohjelmisto on yleisesti varsin tyylikäs ja toimiva, mutta Honor kopioi Applea häikäilemättömän suoraan monessa kohdin.  Voikin herätä kysymys, onko yrityksen ohjelmistolla oma, todellinen sielu. Hieno laite ansaitsisi vähän tältä saralta enemmän, eikä hieman matalampi hintakaan olisi ollenkaan pahitteeksi.

Hyvää

  • Voi käyttää tavallisen älypuhelimen tavoin
  • Kaksi erinomaista näyttöä
  • Laajentaa älypuhelimen käyttömahdollisuuksia
  • Avattuna huikean ohut
  • Nopea langaton lataus

Huonoa

  • Hävyttömän korkea hinta
  • Applea monin tavoin imitoiva ohjelmisto
  • Ei turvallista kasvojentunnistusta
  • Kameran kuvanlaatu heikompi kuin perinteisissä huippumalleissa

Tärkeimmät tekniset tiedot

  • Honor Magic V3
  • Hinta: 1999 €
  • Suoritin, grafiikkapiiri: Snapdragon 8 Gen 3, Adreno 750
  • Käyttöjärjestelmä: MagicOS 8.0.1 (pohjana Android 14)
  • Etunäyttö: 6,43” ltpo amoled, 1060 x 2376, 20:9 kuvasuhde
  • Taittuva näyttö: 7,92” ltpo amoled, 2344 x 2156, 9.78:9 kuvasuhde
  • Kamerat: 50 Mp pääkamera ((IMX906, 1/1.56”, f1.6, OIS), 50 Mp telekamera (periskooppirakenne, f3.0, LiDAR Matrix -tarkennus, OIS), 40 Mp laajakulmakamera (f2.2, OIS)
  • Yhteydet: SIM + eSIM, LTE, 5G, WiFi 7, Bluetooth 5.3
  • Liitännät: USB-C 3.1 Gen1
  • Akku: 5150 mAh HONOR Silicon-carbon Battery, 66 W langallinen lataus, 50 W langaton lataus
  • Mitat: 156,6 x 74 x 9,2 mm, avattuna 156,6 x 145,3 x 4,35 mm, 226 grammaa
  • Muuta: Sormenjälkilukija oikealla reunalla virtapainikkeessa

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto