Uusimmat

Apple julkaisi virallisen varoituksen: kastunutta puhelinta ei kannata yrittää pelastaa tunnetulla tempulla

22.02.2024 21:23 Muropaketin toimitus

Applen mukaan kastunutta puhelinta ei kannata yrittää pelastaa upottamalla sitä riisiin.

Internetissä on jo pitkään kiertänyt myyttinen neuvo, jonka mukaan kastuneen puhelimen voisi pelastaa upottamalla sen keittämättömään riisiin, jonka pitäisi imeä kosteutta puoleensa. Nyt Apple on julkaissut uuden virallisen tukidokumentin, jossa käyttäjiä pyydetään olemaan käyttämättä riisitemppua. Myöskään puhelimen kuivattamista ulkoisen lämmönlähteen avulla ei suositella, eikä myöskään pumpulipuikon tunkemista latausporttiin.

Applen mukaan riisitempun käyttämisessä on riskinä, että pieniä riisin osasia päätyisi puhelimen sisälle, luoden lisävahinkoa. Aiemmin riisitemppua kokeilleiden asiantuntijoiden mukaan riisistä ei näytä olevan muutenkaan hyötyä, vaan puhelin kuivaa riisin seassa jopa hitaammin kuin tavallisesti. Riisin suurin etu lieneekin, että ne käyttäjät, jotka ovat upottaneet puhelimen riisiin, ovat malttaneet antaa puhelimen kuivaa rauhassa pidempiä aikoja.

Applen mukaan käyttäjien kannattaakin jättää puhelin kuivamaan jopa vuorokaudeksi, jos iPhone varoittaa kosteudesta latausportissa.