Uusimmat

Applen odotetaan julkaisevan tällä viikolla uusia tabletteja ja kannettavia

Kuva: © Muropaketti.com / Ilari Hauhia

04.03.2024 09:17 Muropaketin toimitus

Applen odotetaan julkaisevan uudet iPad Air-, iPad Pro- ja MacBook Air -mallinsa jo tällä viikolla. Luvassa ei ole varsinaista julkaisutapahtumaa, vaan tuotteet julkaistaan lehdistötiedotteilla.

Varsinaiset julkaisutilaisuudet on Applella varattu merkittävämmille uudistuksille laitteissa, joten tällä kertaa odotellaan tuotteisiin vain maltillisia päivityksiä. Apple-maailmaan liittyvistä ennakkotiedoista tunnettu Bloombergin Mark Gurman onkin uumoillut julkaisua, joka hoituu netin kautta tiedotteiden muodossa.

Ajankohdasta on toistaiseksi kahta tietoa. Siinä missä Gurman odottaa julkaisua vasta ensi kuun puolella, myös usein hyvin Applen asioista perillä olevan MacRumours puolestaan odottaa tätä jo alkaneelle viikolle.

Uusiksi tuotteiksi odotetaan kahta eri iPad-mallia. Apple iPad Pro varustettaisiin M3-järjestelmäpiirillä, siinä olisi OLED-näyttö ja kamera sijaitsisi näytön pidemmällä sivulla. Mahdollisuuksien rajoissa on myös MagSafe-latausliitäntä. Lisävarusteissa uudistuksia voisi näkyä Apple Pencil -kosketuskynässä ja Magic Keyboard -näppäimistössä, jonka kosketusalusta kasvaisi kokoa. Uudistetut iPad Air -mallit saisivat valmistajan omat M2-järjestelmäpiirit, ja isoin näyttökoko voisi olla jopa 12,9 tuumaa.

MacBook Airin 13- ja 15-tuumaiset mallien odotetaan niidenkin saavan sisäänsä M3-järjestelmäpiirin, langattomien yhteyksien päivittyvän Bluetooth 5.3- ja WiFi 6E -versioihin.

Muropaketin uusimmat