Uusimmat

Canonilta joukosta erottuva Powershot V10 -kamera erityisesti vloggaajille

11.05.2023 07:15 Muropaketin toimitus

Juuri julkaistu Canon PowerShot V10 on malliltaan poikkeuksellinen, mutta se kykenee 4K-tarkkuuden videotallennukseen ja sisältää sisäänrakennetun jalustan sekä laadukkaan mikrofonin. Laitteen pääkäyttötarkoitus onkin vloggaus.

Kamera on suunniteltu käytettäväksi pystyasennossa ja sen painaa vain 211 grammaa. Taskukokoisessa PowerShot V10 -kamerassa on f2.8 aukon laajakulmaobjektiivi, jonka kinovastaava polttoväli on 18 millimetriä valokuvissa ja 19 millimetriä videokuvauksessa. Kameran ytimenä on tuumainen CMOS-kenno, jonka voi vakauttaa digitaalisesti.

Videokuvaus onnistuu 4K-tarkkuudella, mutta enintään 29,97 kuvan sekuntivauhdilla. Full HD -videota voi tallentaa 59,94 ruudun sekuntivauhdilla. Videota voi kuvat pysty- tai vaakasuuntaan enintään tunnin mittaisen otoksen kerrallaan. Kamerassa on käytettävissä kasvoja seuraava automaattitarkennus ja 14 eri suodinta nopeisiin tyylinvaihtoihin. Kameran käännettävä LCD-näyttö on kooltaan kaksi tuumaa.

Kuvan lisäksi kamerassa on kiinnitetty huomiota ääneen. Kamera on varustettu kahdella kookkaalla mikrofonilla äänen tallentamista varten ja kolmas mikrofoni on kohinan poistamiseksi. Tuulensuhinoita vastaa on suodin ja lisävarusteena saa vielä erilliset tuulisuojat mikrofoneille. Yhteydet ulkomaailmaan hoituvat Canon Camera Connect -sovelluksen kautta. Kuvien siirtämiseen voi käyttää WiFi-yhteyttä, mutta kamerassa on myös USB-C- ja HDMI-liitäntä.

Kamera tulee myyntiin kahtena varustelultaan poikkeavana versiona. Peruskitti sisältää virtakaapelin, pehmeän suojakotelon, linssinsuojuksen, tuulisuojan ja rannehihnan. Hintaa tällä versiolla on 499 euroa. Toinen versio sisältää edellisten lisäksi vielä SmallRigin kanssa yhteistyössä suunnitellun lisävarustekehikon (kuvassa yllä), johon voi kiinnittää rengasvalon tai erillisen mikrofonin. Hintaa tällä setillä on 529 euroa. Myynti alkaa kesäkuun puolivälissä.