Uusimmat

Dellin kovaa käyttöä kestävä tabletti on myös tavallista kevyempi

Kuva: @ Dell

28.11.2023 15:45 Muropaketin toimitus

Dell Technologies on julkaissut maailman kevyimmän kovan käytön (ruggeroidun) tabletin. Windows-pohjainen 10-tuumainen laite on kehitetty erityisesti käyttäjille, jotka työskentelevät vaativissa ympäristöissä, kuten öljynporauslautoilla, työpajoilla tai tehtaissa.

Dellin uusi 7030 Rugged Extreme -tabletti on Yhdysvaltain armeijan MIL-STD 810 -luokituksen mukaisesti sertifioitu taulutietokone, joka kestää äärimmäisiä olosuhteita. Laite on iskutestattu ja lämpötilatestattu -29 °C:sta 65 °C:een. Lisäksi taulutietokoneen IP-65-luokitus takaa, että laite on täydellisesti suojattu pölyltä, lialta ja vedeltä.

Viime vuonna Dell julkaisi 12-tuumaisen lujitetun Latitude 7230 Rugged Extreme Tablet -tabletin, jonka turvallisuus-, liitettävyys- ja kestävyysominaisuudet ovat pitkälti samat kuin 7030 Rugged Extremessä. Uutta 10-tuumaista laitetta voidaan pitää 12-tuumaisen mallin pikkusisaruksena. Uuden, pienemmän tablettimallin runko painaakin vain hieman yli kilon.

7030 Rugged Extreme Tabletti on mahdollista saada jopa 12. sukupolven Intel Core i7 -suorittimella, integroidulla Iris Xe -grafiikka-ajurilla (i5- ja i7-kokoonpanoissa) sekä enintään 32 gigatavun LPDDR5-muistilla varustettuna. Se tukee GPS-paikannusta ja 5G- ja WiFi 6E -yhteyksiä. Laitteen 10,1 tuuman Full HD+ (1920 x 1200) -näytön kuvasuhde on 16:10 ja kirkkaus 1 000 nitiä.

Uutuusmallin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kasvojentunnistukseen käytettävä infrapunakamera ja näyttö, jota voidaan käsitellä suorassa auringonvalossa ja käsineet kädessä. Laitteessa on sisäänrakennettu 36 wattitunnin akku, ja se on mahdollista korvata vaihdettavilla akuilla.

Kuva: @ Dell

Tablein laitteistopohjaisen TPM 2.0 ControlVault -työkalu salaa suojaa laitteen tiedot. Mahdollisuuksia tietoturvan lisäämiseen tarjoavat myös kasvojentunnistukseen tarkoitettu infrapunakamera, kosketusnäytön sormenjälkilukija ja älykortinlukija.

Uusi Latitude Rugged Extreme -tabletti on saatavana 5. joulukuuta 2023 alkaen. Hintaa ei vielä ilmoitettu.