UUSIMMAT

Ensimmäinen pressirenderöinti Googlen Pixel-puhelimesta vuosi nettiin

27.09.2016 12:03 | Juha Kokkonen | 6

google-pixel-press-render-venturebeat-270916

Google julkaisee uudet Pixel- ja Pixel XL -älypuhelimensa ensi tiistaina (4. lokakuuta) järjestettävässä julkaisutilaisuudessa, joten kuukausia kestänyt huhumylly tulee kohta päätökseensä. Ennen sitä saamme kuitenkin vielä esimakua ainakin pienemmän Pixel-mallin pressirenderöinnistä, jonka vuotajana kunnostautuu nykyään VentureBeat-sivustolle kirjoitteleva Evan Blass.

Kuvassa puhelimen näytöllä näkyy uusi Pixel Launcher -kotinäkymä, joka ei välttämättä sisälly vakio-Androidin 7.1-versioon, vaan se saattaa jäädä ainoastaan Pixel-mallien yksinoikeudeksi. Huomion arvoinen yksityiskohta ovat myös navigointipainikkeet, joilla on uudistettu ulkoasu. Aiempiin huhuihin verrattuna kotipainike on saanut ympärilleen lisäkehän.

Kuvasta voi myös päätellä näytön reunojen olevan kohtalaisen leveät ja fyysisten näppäinten sijaitsevan laitteen oikeassa kyljessä. Virtanäppäin näyttäisi sijaitsevan äänenvoimakkuuden säätöpainikkeen yläpuolella. Huhujen mukaan Pixelissä on viisituumainen Full HD -näyttö, 2,0 GHz kahdeksanydinsuoritin, 4 Gt RAM, 32 Gt tallennustilaa, 12 megapikselin takakamera, kahdeksan megapikselin etukamera ja 2770 mAh akku.

Aiempien huhujen mukaan kuvassa näkyvä pienempi Pixel-malli tulee maksamaan Yhdysvalloissa 649 euroa, joka on selvästi enemmän kuin aiemmat saman kokoluokan Nexus-mallit.

Keskustelu

Yhdennäköisyys on vähän turhan ilmeinen iPhonen kanssa…

Eipä herätä ihmeempiä positiivisia värinöitä. Jos hintatieto pitää paikkansa ei tarvitse itse edes harkita. Harmin paikka, olen ollut erittäin tyytyväinen nexus vitoseen ja kohta aika hankkia uutta kapulaa.

Rantakemisti

Yhdennäköisyys on vähän turhan ilmeinen iPhonen kanssa…

Suoraan edestä päin kaikki puhelimet näyttävät toisiltaan. On kuitenkin aika paksua väittää tuon muistuttavan iPhonea, kun juuri mitään erityisen tarkkoja yhtäläisyyksiä ei ole. Sen sijaan tuo näyttää hyvin paljon edellisen sukupolven Nexus 5X:ltä.

Spoiler: Nexus 5X

Jotenkin nuo järjestelmä painikkeet häiritsevät, tämä toki vain oma mielipide. en kyllä koskaan ole pitänyt googlen "Now" launcherista ja testasin tuota "Pixel launcheria" ei sekään ollut omaan mieleen. Puhelin itsessään vaikuttaa ihan siistiltä.

Eniten noissa häiritsevät tosiaan nuo järjestelmäpainikkeet, typerää laittaa ne näytön alareunaan tilaa viemään ja silti jättää noin hirveä alareunus näytön alle… saman virheen teki microsoft lumioidensa kanssa vaikka onhan noita androideissa jo pitkään ollut

Ihan samanäköinen puhelin mitä kaiikki muut valmistajat tekevät eli on aika peruspuhelimen näköinen.
Akku vaikuttaa hieman pieneltä mutta 5"näyttö ei ehkä kuluta niin paljon ja resoluutio on ihan riittävä enkä näe mitään syytä suuremmalle puhelimessa.
Vaikuttaa lupaavalta kunhan hinnasta otettasiin ainakin 150€ pois.
Ja paras ominaisuus on perus android ja pävityksiä järkevällä tahdilla eikä yhden version jälkijunassa mitä android puhelimet yleensä tarjoavat jos edes sitä.

Muropaketin uusimmat