Uusimmat

Ensimmäinen pressirenderöinti Googlen Pixel-puhelimesta vuosi nettiin

27.09.2016 12:03 Juha Kokkonen

google-pixel-press-render-venturebeat-270916

Google julkaisee uudet Pixel- ja Pixel XL -älypuhelimensa ensi tiistaina (4. lokakuuta) järjestettävässä julkaisutilaisuudessa, joten kuukausia kestänyt huhumylly tulee kohta päätökseensä. Ennen sitä saamme kuitenkin vielä esimakua ainakin pienemmän Pixel-mallin pressirenderöinnistä, jonka vuotajana kunnostautuu nykyään VentureBeat-sivustolle kirjoitteleva Evan Blass.

Kuvassa puhelimen näytöllä näkyy uusi Pixel Launcher -kotinäkymä, joka ei välttämättä sisälly vakio-Androidin 7.1-versioon, vaan se saattaa jäädä ainoastaan Pixel-mallien yksinoikeudeksi. Huomion arvoinen yksityiskohta ovat myös navigointipainikkeet, joilla on uudistettu ulkoasu. Aiempiin huhuihin verrattuna kotipainike on saanut ympärilleen lisäkehän.

Kuvasta voi myös päätellä näytön reunojen olevan kohtalaisen leveät ja fyysisten näppäinten sijaitsevan laitteen oikeassa kyljessä. Virtanäppäin näyttäisi sijaitsevan äänenvoimakkuuden säätöpainikkeen yläpuolella. Huhujen mukaan Pixelissä on viisituumainen Full HD -näyttö, 2,0 GHz kahdeksanydinsuoritin, 4 Gt RAM, 32 Gt tallennustilaa, 12 megapikselin takakamera, kahdeksan megapikselin etukamera ja 2770 mAh akku.

Aiempien huhujen mukaan kuvassa näkyvä pienempi Pixel-malli tulee maksamaan Yhdysvalloissa 649 euroa, joka on selvästi enemmän kuin aiemmat saman kokoluokan Nexus-mallit.