Uusimmat

EU: Google käyttää määräävää markkina-asemaansa väärin ja satuttaa ohessa valmistajia sekä kuluttajia

20.04.2016 15:03 Petrus Laine

eu-google-antitrust-20160420

Google on ollut jo hyvän aikaa EU:n kilpailuviranomaisten hampaissa erinäisten väärinkäytösepäilyjen vuoksi. Nyt EU:n kilpailuviranomainen on päättänyt nostaa syytteet Googlea vastaan puhelinvalmistajille asetetuista laittomista rajoituksista.

Syytteen mukaan Google käyttää lainvastaisesti hyväkseen määräävää markkina-asemaansa asettamalla puhelinvalmistajille ja verkko-operaattoreille epäoikeudenmukaisia rajoituksia. Rajoitusten uskotaan tehneen hallaa myös kuluttajille. Kilpailuviranomaisen mukaan Google pyrkii laittomilla rajoituksillaan suojelemaan ja laajentamaan asemaansa markkinoilla.

Googlella on 12 viikkoa aikaa vastata haasteeseen omalla vastineellaan. Mikäli Google häviää taistelun EU:ta vastaan, voi se saada maksettavakseen liki 65,5 miljardin euron sakot. Google antoi asiasta ja lyhyen lausunnon, jossa se toteaa uskovansa toimiensa pitävän valmistajien kulut pieninä ja mahdollisuudet erilaisten laitteiden valmistamiseen suurina. Voit lukea tapauksesta lisää esimerkiksi Ars Technican uutisista tai suoraan EU:n verkkosivuilta.