Uusimmat

Hauska web-sovellus tekee festaritunnelmaisen julisteen Spotify-käytöstäsi

04.12.2022 17:18 Muropaketin toimitus

Jos missasit festarit tai ne aiheuttivat pettymyksen, voit virittäytyä festaritunnelmaan omalla julisteellasi. Sellaisen tarjoaa yllättävä sovellus nimeltään Instafest.

Instafestilla käyttäjä voi luoda oman festarijulisteensa Spotifyn kuuntelutottumuksistaan. Kehittäjä Anshay Saboon luoman ilmaisen verkkosovelluksen käyttö on melko yksinkertaista. Käyttäjän täytyy kirjautua Instafestissa sisään Spotify-tililleen, jonka jälkeen sovellus luo julisteen, joka perustuu eniten kuuntelemiisi artisteihin.

Jonkinlaisia muokkausmahdollisuuksiakin on. Käyttäjä voi valita oman aikavälinsä, joihin kuuluu ainakin viimeiset neljä viikkoa, viimeiset kuusi kuukautta ja koko Spotify-kuunteluhistoria. Festivaalit voi myös nimetä itse.

Käyttäjä voi niin ikään valita eri tyylisiä julisteita, kuten Malibu Sunrise, LA Twilight ja Mojave Dusk. Instafest-sovellus antaa myös pistemäärän, johon vaikuttaa ainakin vähemmän tunnetun musiikin kuunteleminen. Mitä matalampi pistemäärä, sitä enemmän kuuntelu on niche-tyylistä tai undergroundia.

Kehittäjä työskentelee parhaillaan tuen lisäämiseksi useille eri alustoille. Tällä hetkellä Spotifyn lisäksi tuettuna on myös Last.fm, ja Apple Music on työn alla. Tulevaisuudessa Instafestiin on tarkoitus lisätä tuki ainakin YouTube Musicille, Deezerille ja Amazon Musicille.

Hän tutkii myös mahdollisuuksia luoda musiikkiin perustuva sosiaalinen yhteisö festivaaligrafiikan ympärille. Tähän mennessä ainakin yli 5 miljoonaa ihmistä on luonut oman Instafest-julisteensa.

Sovelluksen kehittäjä kertoi TechCrunchille saaneensa idean Instafestistä miettiessään, miltä Coachellan kokoonpano näyttäisi, jos hän saisi itse valita artistit. Voit kokeilla Instafestiä täällä: Instafest

LUE MYÖS: Spotify julkisti vuoden Wrapped 2022 -musiikkilistaukset