Uusimmat

Huawei Honor V8:n kuvat vuosivat kiinan telehallintoviranomaisen toimesta

25.04.2016 10:53 Juha Kokkonen

huawei-honor-v8-tenaa-250416

Kiinan telehallintoviranomaisen TENAA:n huolimaton tuotesertifiointitietojen käsittely jatkuu vanhaan malliinsa, sillä tällä kertaa kaiken kansan nähtäville on lipsahtanut toistaiseksi julkistamattoman Huawei Honor V8 -älypuhelimen kuvat ja tekniset tiedot. Puhelimesta on ollut testattavana kolme eri versiota (KNT-AL10, KNT-TL10 ja KNT-AL20), joiden välillä on erona ainoastaan väri, näytön tarkkuus, muistin määrä ja järjestelmäpiirin kellotaajuus.

Kuvien perusteella Honor V8 muistuttaa varsin paljon kuluvan kuun alussa esiteltyä Huawei P9 -mallia. Etupuolta peittävä näyttölasi on reunoilta pyöristetty ja metallisen takakuoren yläosassa on kaistale, johon on sijoitettu laitteen kahden kameran kuvausratkaisu.

TENAA:n vuotamien tietojen mukaan Honor V8:ssa on 5,7-tuumainen näyttö ja laitteen fyysiset mitat ovat 157 × 77,6 × 7,75 mm sekä 170 grammaa. Edullisemmassa versiossa on Full HD -näyttö, 32 Gt tallennustilaa ja Kirin 950 -järjestelmäpiiri, kun taasen arvokkaammassa vaihtoehdossa on QHD-näyttö, 64 Gt muistia ja korkeammilla kellotaajuuksilla toimiva Kirin 955 -piiri. Molempia versioita yhdistää neljän gigatavun RAM-muisti, kaksi 12 megapikselin takakameraa, kahdeksan megapikselin etukamera, 3400 mAh akku ja Android Marshmallow -käyttöjärjestelmä.

Huawei on jo julkaissut sosiaalisessa mediassa kiusoittelukuvia Honor V8:aan liittyen ja laitteen julkaisu tulee tapahtumaan 10. toukokuuta. Toistaiseksi ei ole tiedossa onko se saapumassa myös Suomen markkinoille.