Uusimmat

Huhut kertovat Applen panostavan virtuaalitodellisuuteen: LiDAR iPhone 12 Pro -puhelinmalleihin ja VR-yrityksen ostoaikeet

06.04.2020 15:55 Muropaketin toimitus

Tuoreiden huhujen mukaan Apple on panostamassa merkittävästi virtuaalitodellisuuteen. Tulevissa iPhone 12 Pro -malleissa saatetaan nähdä LiDAR-anturi ja Apple saattaa myös ostaa VR-yhtiö NextVR:n.

Concepts iPhone kertoo löytäneensä iOS 14 -käyttöjärjestelmän tiedostojen seasta kuvan iPhone 12 Pro -puhelimen kamerajärjestelmästä. Siinä tavallisen kameroiden rinnalle on tuotu LiDAR-sensori, jollainen nähtiin jo äskettäin esitellyissä iPad Pro -malleissa. LiDARia voidaan hyödyntää esimerkiksi erilaisten AR-applikaatioiden kanssa.

PhoneArenan raportoimat huhut kertovat puolestaan, että Apple olisi aikeissa ostaa sadalla miljoonalla dollarilla VR-sisältöä tuottavan NextVR:n. Applen on huhuttu jo pitkään kehittävän omia AR-lasejaan, jolloin olisi luonnollista että myös VR ja AR -sisältö kiinnostaisivat Applea erityisen paljon. Yleensä yritysostot ovat myös kielineet siitä, että Applen seuraavan tuotteen julkaisu olisi jo kohtalaisen lähellä.

Esimerkiksi vuoden 2014 Beats Audio -kauppojen jälkeen Apple lanseerasi seuraavana vuonna Apple Musicin. Vuoden 2012 AuthenTec-kauppojen jälkeen Apple puolestaan esitteli seuraavana vuonna TouchID:llä varustetun iPhone 5S -mallin.