Uusimmat

Kännykkä löytyi salamatkustajana sipsipussista

04.03.2009 09:50 Juha Kokkonen

Moni TaskuMuron lukija olisi varmsti tyytyväinen, jos sipsipusseista alkaisi löytyä kännyköitä, mutta Wisconsinin Janesvillestä kotoisin oleva Emma Schweiger on hieman toista mieltä. Hän nimittäin löysi Clancy’s Ripple Potato Chips -sipsipussistaan käytetyn Nokian matkapuhelimen. Nainen osti viime viikon keskiviikkona paikallisesta Aldi-myymälästä kaksi sipsipussia, joista toisen sisältöä hän alkoi nauttia samana iltana lehteä lukiessaan. Kesken kaiken käteen osui jotain kovaa – Nokian 6800 -matkapuhelin. ”Sydämeni hypähti”, Schweiger sanoo.

Puhelin ei suostunut käynnistymään, mutta sisältä löytyi T-Mobilen SIM-kortti. Lisäksi puhelimen taustapuolelta löytyi kulunut kohta, jossa oli ilmiselvästi ollut vyöklipsi. Pussin myynyt Aldi-ketjun myymälä on vetänyt kaikki saman erän sipsipussit pois myynnistä ja tutkii asiaa. ”Kaikki, jotka epäilevät sipsipussinsa sisältöä, voivat tulla vaihtamaan sen uuteen”, kertoo Martha Swaney Aldilta. Puhelimen löytänyt Schweiger otti lisäksi yhteyttä elintarvikeviranomaisiin (U.S. Food and Drug Administration), jotka ottavat pussin tutkittavaksi, ja toivoo FDA:n tavoittavan puhelimen alkuperäisen omistajan.

Schweigerin tuntemukset tapahtumiin liittyen ovat liikkuneet naurun ja inhotuksen välillä. ”Tällaisen jälkeen ei hetkeen tee mieli sipsejä”, hän sanoo. Hän on tyytyväinen, ettei puhelinta löytänyt lapsi, joka olisi voinut työntää sen suuhunsa. Lisäksi hän huokaa helpotuksesta, ettei puhelin ollut joutunut lämmitettävän tuotteen sisälle. Yhden asian Schweiger joka tapauksessa ottaa tapahtuneesta opikseen: ”En enää koskaan syö sipsejä suoraan pussista. Kaadan ne tästä lähtien aina kulhoon”, hän vakuuttaa.

Olisiko Schweigerilla pientä jenkkityylin ylireagointia havaittavissa – sen voi jokainen päätellä itse ;)

GazetteXtra, Local woman finds unpleasant surprise in her potato chips