Uusimmat

Kestävistä puhelimista tunnettu valmistaja aikoo julkaista satelliittiviestinnän mahdollistavan puhelimen jo ensi vuoden alussa

30.11.2022 16:13 Muropaketin toimitus

Brittiläinen Bullitt tunnetaan Cat-brändillä myytävistä puhelimista ja muun muassa iskuja kestävästä Motorola Defystä. Ensi vuoden alussa Bullitt ja MediaTek aikovan julkaista satelliittiviestinnän mahdollistavan puhelimen.

Apple toi satelliittien kautta välitettävät hätäviestit laitteisiinsa iPhone 14 -mallien yhteydessä, ja nyt satelliittiviesteistä näyttää tulevan trendi. Nyt MediaTek ja Bullitt ovat kertoneet yhteistyöstä, jonka myötä ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä julkaistava puhelin tarjoaisi saumattomat satelliittiviestit.

Puhelimen kerrotaan vaihtavan tarpeen mukaan WiFin, tavallisen mobiiliverkon ja satelliittien välillä. Satelliittiviesteistä joutunee kuitenkin maksamaan erikseen. Satelliittien välillä voi tietysti lähettää myös hätäviestejä.

Satelliittiviestimiä on toki nähty maailmassa jo pitkään. Varsinaisten satelliittipuhelimien ohella esimerkiksi Garminin InReach-laitteiden avulla on mahdollista lähettää hätäviestien ohella myös tavallisia viestejä läheisille. Toiminnon saumaton yhdistäminen puhelimeen olisi kuitenkin uusi ominaisuus. Myös Samsungin on huhuttu tuovan satelliittiviestit laitteisiinsa.

LUE MYÖS: Testissä kolhuja, vettä ja pölyä kestävät Motorola Defy (2021)- ja Nokia XR20 5G -puhelimet

Muropaketin uusimmat