Uusimmat

Kiinalainen ZTE Blade on suomalaisten uusi suosikkikännykkä, Nokian suosio hiipuu

07.02.2011 13:32 Sampsa Kurri

Elisa on julkaissut lehdistötiedotteen tammikuun aikana myymistään matkapuhelimista. Suosituin malli oli edelleen kiinalaisen ZTE:n edullinen kosketusnäytöllinen Android-käyttöjärjestelmään perustuva Blade, jonka hinta on ollut liittymän lisäksi 117,60 euroa. Applen iPhone 4 on noussut takaisin myydyimpien listan toiselle sijalle joulukuisen saatavuusongelman jälkeen. HTC:n Desire HD oli puolestaan tammikuussa kolmanneksi myydyin puhelinmalli.

Nokian N8-lippulaivamallin suosio jatkaa hiipumista ja sijoitus putosi joulukuun kuudennelta sijalta tammikuussa yhdeksänneksi. Edullisempi Nokia C7 säilytti neljännen sijansa.

  • 1. ZTE Blade
  • 2. Apple iPhone 4
  • 3. HTC Desire HD
  • 4. Nokia C7
  • 5. Nokia 5230

Yhä useammat uuden puhelimen ostajista valitsevat älypuhelimen ja mobiililaajaistan valinta liittymään nousee keskeiseksi asiaksi.

”Älypuhelinten suosio osoittaa, että suomalaiset ovat löytäneet puhelinten sovellukset. Käytetyimpiä sovelluksia ovat Facebookin kaltaiset sosiaalisen median sovellukset, mutta myös kohdennetut sovellukset kuten Elisa Viihteen uusi sovellus on otettu hyvin vastaan”, Henri Korpi Elisalta kertoo.

”Jotta älypuhelimen ominaisuuksia pystyisi hyödyntämään parhaiten, on tärkeää valita oikeanlainen mobiililaajakaista ja huomioida datamäärien kasvu. Näin vältytään yllätyksiltä puhelinlaskussa”, Korpi muistuttaa.

Lehdistötiedote, Elisan myydyimmät puhelimallit tammikuussa