Uusimmat

LG kommentoi G5:n kuoren pinnoitetta – alumiinin päällä maalikerros

04.04.2016 13:17 Juha Kokkonen

lg-g5-naarmutus-1-020416

Uutisoimme viikonloppuna YouTube-kanava JerryRigEverythingin tekemistä havainnoista, joiden mukaan LG G5:n metallikuoren päällä on muovinen pintakerros. Nyt LG on kiiruhtanut kommentoimaan löydöksiä PhoneArena-sivustolle, joka on julkaissut yrityksen vastauksen asiaan liittyen.

LG:n mukaan G5:n runko on valmistettu valetusta LM201b-tyypin alumiiniseoksesta, joka on alunperin Korean teollisen teknologian instituutin (Korea Institute of Industrial Technology) ajoneuvo- ja ilmailukäyttöön kehittämää. Laitteen antennit ovat integroitu saumattomasti puhelimen alumiinikuoreen ja pinta on peitetty pohja- ja pintamaalilla sävyerojen peittämiseksi sekä kosketustuntuman parantamiseksi.

LG kertoo alumiinikuoren pinnassa olevan sekä pohjamaalia (kuvissa harmaata) sekä pintamaalia, jonka tarkoituksena on tarjota tasainen ja miellyttävä kosketustuntuma. Pohjamaalikerroksessa on käytetty ”microdizing”-tekniikkaa, jossa pohjamaaliin sekoitetut metallihiukkaset sitoutuvat yhteen alumiinin kanssa. Jos G5:n kuoria ei voida kutsua kokonaan metalliseksi, voidaan LG:n mukaan yhtälailla sanoa, että autot tai lentokoneet eivät ole metallia, koska niiden pinta on maalattu.