Uusimmat

Myyntiin menevä puhelin on jätettävissä yhä useampaan Swappie-toimipisteeseen

15.05.2023 10:28 Muropaketin toimitus

Kierrättäminen ja kestävä kehitys alkavat olla tämän päivän trendejä niin kuluttajien kuin yritysten toiminnassa. Puhelimien kierrätysyritys Swappien data kertoo puhelimia vietävän yhä ahkerammin myytäviksi fyysisiin liikkeisiin. Yritys ottaakin käyttöön uusia toimipisteitä.

Swappie kertoo tiedotteessaan, että yhä useampi toimittaa käytetyn puhelimensa jälleenmyytäväksi myymälään postittamisen sijaan. Swappielle myydyt älypuhelimet voikin jättää jatkossa Telia Kauppoihin kuudessa kauppakeskuksessa eri puolilla Suomea. Kauppojen sijainnit ovat Laune Lahdessa, Hansakortteli Turussa, Aapeli Kuopiossa, Revontuli Rovaniemellä, Sokkari Jyväskylässä ja Valkea Oulussa.

“Tällä hetkellä vain viidennes käytetyistä puhelimista kierrätetään tai myydään eteenpäin Suomessa. Keräyspisteiden avulla puhelimien kiertoon laittaminen on yhä helpompaa. Laitteiden elinkaaren pidentäminen on tärkeä osa ilmasto- ja kierotaloustyötämme”, Telian kiertotalousasiantuntija Juha-Matti Kykkänen sanoo.

Vaikka verkko-ostaminen on suosittua, viedään jälleenmyyjille myydyt puhelimet mieluiten fyysiseen myymälään. Yhtiölle myydyistä laitteista tuodaan keräyspisteeseen 45 prosenttia ja postitetaan perille 55 prosenttia. Vuosi sitten toukokuussa 2022 vastaavat luvut olivat 29 prosenttia keräyspisteeseen ja 71 prosenttia postittaen.