Uusimmat

Nokian iskun- ja vedenkestävä uutuusmalli on 3720 classic

13.07.2009 13:16 Juha Kokkonen

Viime viikon loppupuolella pääsi toimittajalta lipsahtamaan ohi silmien Nokian uuden iskun- ja vedenkestävän puhelimen julkistus. TaskuMuro uutisoi aiemmin kyseisestä laitteesta kuvatuista videoista, joissa puhelinta kuritettiin erinäisin tavoin sen kuitenkaan rikkoontumatta. Uutuuden mallinimi on 3720 classic ja Nokia markkinoi sitä iskulauseella ”Tehty kestämään – Handle without care”.

Nokia kehuu tämän IP-54-sertifioidun laitteen olevan yrityksen kestävin puhelimalli, sillä se on suojattu vettä, pölyä ja iskuja vastaan. 3720 classic on valmistettu kestävistä materiaaleista ja sen sisuskalut ovat eristetty ulkomaailmasta. Kaikki puhelimen saumat ovat tiivistettyjä ja akkukotelon kansi on lukittuu ruuvin avulla. ”Käytitpä sitä rannalla tai pölyisellä rakennustyömaalla, Nokia 3720 classic on suunniteltu sietämään roiskeet, kolhaisut sekä maahan putoamiset”, kehuu Nokian Markku Suomi.

Puhelimen merkittävimpiä ominaisuuksia ovat S40-ohjelmistoalusta, 2,2 tuuman QVGA-näyttö, EDGE, Bluetooth 2.1, kahden megapikselin kamera automaattitarkennuksella ja LED-salamalla, microSD-muistikorttipaikka sekä FM-radio. Puhelimen mukana toimitetaan yhden gigatavun muistikortti, jolle on esiasennettuna Nokia Kartat 2.0 -ohjelmisto. Puhelin tukee ulkoista GPS-vastaanotinta, jota voi hyödyntää Nokian karttaohjelmiston kanssa.

Laitteen ulkomitat ovat 115 x 47 x 15,3 mm ja paino 94 grammaa. Värivaihtoehtoja ovat musta-harmaa ja musta-keltainen. 1050 milliampeeritunnin BL-5CT-akun luvataa tarjoavan jopa seitsemän tunnin puheaika, 450 tunnin valmiusaika tai 14,5 tunnin musiikkitoistoaika. Veroton suositushinta on 125 euroa, joten laitteen voi odottaa ilmestyvän Suomen kauppoihin 150-200 euron hintaan loppukesän aikana.

Nokian lehdistötiedote

Nokia 3720 classic -tuotesivu