Uusimmat

Nokian uusi älypuhelinstrategia perustuu Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmään

11.02.2011 09:39 Sampsa Kurri

Nokia on julkaissut jo ennen klo 12 Suomen aikaa alkavaa tiedotustilaisuutta lehdistötiedotteen, jossa kerrotaan yrityksen uusi strategia sekä muutokset johtoportaassa ja toiminnallisessa rakenteessa.

Uuden strategian mukaan yritys solmii strategisen kumppanuuden Microsoftin kanssa luodakseen uuden globaalin mobiiliekosysteemin. Microsoftin viime syksynä julkaistu Windows Phone -käyttöjärjestelmä tai sen seuraava sukupolvi tulee olemaan Nokian uusi ensisijainen älypuhelinalusta. Nokian on tarkoitus kehittää alustan päälle uusia ratkaisuja alueilla, joissa yritys on markkinajohtaja, esimerkiksi kuvausominaisuuksissa.

Suunnitellun kumppanuuden myötä Nokia edistäisi osaltaan Microsoftin Windows Phone -alustan tulevaisuutta. Nokia tarjoaisi erityisosaamisensa laitesuunnittelussa, kielivaihtoehdoissa ja ohjelmiston paikallisräätälöinnissä sekä auttaisi tuomaan Windows Phonen uusiin hintaluokkiin, markkinasegmentteihin ja uusille maantieteellisille alueille.

Nokia ja Microsoft tekisivät tiivistä yhteistyötä markkinoinnissa ja tekisivät yhteisen tuotekehityssuunnitelman mobiililaitteiden ja -palveluiden tulevan kehityksen linjaamiseksi.

”Tämän päivän sovelluskehittäjät, operaattorit ja kuluttajat haluavat kiehtovan tuotekokonaisuuden, johon sisältyy matkaviestimen lisäksi ohjelmistoja, palveluja, sovelluksia sekä asiakaspalvelu. Nämä yhdessä tarjoavat huippukokemuksen”, sanoi Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop lehdistötilaisuudessa Lontoossa. ”Microsoft ja Nokia aikovat yhdistää vahvuutensa rakentaakseen ekosysteemin, jolla on ylivertainen maailmanlaajuinen mittakaava ja kattavuus. Nyt on kyse kolmen kisasta.”

 

Bing-haku, Nokian kartat ja yhdistetty Ovi Store + Marketplace

Bing tulisi Nokian hakupalveluihin läpi Nokian tuote- ja palveluvalikoiman tarjoten asiakkaille pääsyn Bingin seuraavan sukupolven hakuominaisuuksiin. Nokia Kartat olisi keskeinen osa Microsoftin karttapalveluita. Nokia Kartat esimerkiksi yhdistettäisiin Microsoftin Bing-hakukoneen sekä AdCenter-mainosalustan kanssa paikalliseksi haku- ja mainontakokemukseksi. Nokian sisältö- ja sovelluskauppa integroitaisiin Microsoft Marketplacen kanssa.

”Ekosysteemit kukoistavat nopeuden, innovaation ja suuruuden voimalla”, sanoi Microsoftin pääjohtaja Steven A. Ballmer. ”Tänään julkistettu kumppanuus toisi mukanaan uskomattoman mittakaavan, laajan laitteisto- ja ohjelmistoinnovoinnin asiantuntemuksen ja koetellun toteutuskyvyn”.

Nokia outlines new strategy, introduces new leadership, operational structure