Uusimmat

OnePlus 12 -puhelin julkaistiin – aluksi tosin vain Kiinassa

05.12.2023 10:30 Muropaketin toimitus

OnePlus on julkistanut OnePlus 12 -lippulaivapuhelimensa Kiinassa. Tekniset tiedot oli jo ehditty vuotamaan julkisuuteen, joten tarjolla ei ollut suuria yllätyksiä.

OnePlus 12 -puhelimen tehoista vastaa Snapdragon 8 Gen 3 -mobiilialusta. Valmistaja mainitseekin sen tarjoavan jopa 30 prosenttia tehokkaamman Kryo-suorittimen ja 25 prosenttia nopeamman grafiikkapiirin. Puhelimen uuden Dual Cryo-velocity Cooling System -jäähdytysjärjestelmän myötä jäähdytyspinta-ala on entistä suurempi ja jäähdytysmateriaalia sekä rakennesuunnittelua on kehitetty.

Laitteen 5400 milliampeeritunnin kaksoiskennoakkua voi ladata sadan watin teholla Supervooc-pikalatauksella ja langgattomasti 50 watin teholla Airvooc-latauksella. Puhelimessa käytetään LPDDR5X RAM-muistia ja UFS 4.0 -tallennustilaa.

OnePlus 12:n kameran suunnitelussa on jatkettu yhteistyötä kameravalmistaja Hasselbladin kanssa. Kolmoiskamerassa on 50 megapikselin pääkamera LYT808-kennolla, joka on kehitetty yhteistyössä Sonyn kanssa. Kolminkertaiseen zoomiin yltävä periskooppitelekamera on tarkkuudeltaan 64 megapikseliä. Sony  IMX581 -kennoon perustuva ultralaajakulmakamera yltää puolestaan 48 megapikselin tarkkuuteen.

Näytössä käytetään 120 hertsin virkistystaajuuteen yltävää 2K Super Fluid LTPO AMOLED -paneelia. Sen enimmäiskirkkaudeksi mainitaan huikea 4500 nitiä.

Uutena värinä puhelimessa nähdään Flowy Emerald -sävy. Valmistajan tiedotteen mukaan OnePlus 12 -puhelin julkaistaan globaalisti Kiinan ulkopuolella vuoden 2024 alussa yhdessä muiden tuotteiden kanssa.

Muropaketin uusimmat