Uusimmat

OnePlus ja Xiaomi kunnostautuvat Android Marshmallow’n saralla

30.03.2016 23:15 Pekko Lainiala

MIUI-päivitys

Kiinalaisvalmistaja Xiaomi julkisti MWC-messujen yhteydessä Mi 5 -lippulaivapuhelimen, joka käytti suoraan tehtaalta lähtiessä Android Marshmallow -käyttöjärjestelmää sekä sen päälle rakennettua MIUI 7 -käyttöliittymää.

Nyt yhtiö on ilmoittanut iloisista uutisista, jotka koskevat muutamaa vanhempaa Xiaomi-älypuhelinta. Nyt julkaistu Android Marshmallow’hun perustuva MIUI 6.3.17 on vasta beetavaiheessa, mutta kyseessä on ilmeisesti vakaa versio. Jos käytössä oleva MIUI-versio on uudempi kuin 5.12.17, voidaan päivitys tehdä suoraan puhelimen päivitysvalikosta. Jos taas kyseessä on puhdas asennus ilman aikaisempaa Global-ROMia, kannattaa tutustua MIUI.comista löytyviin kattaviin ohjeisiin.

Nyt Marshmallow’n saavat puhelimet ovat Xiaomi Mi 3, Mi 4 ja Mi Note.

Kun Xiaomi oli ilmoittanut Marshmallow-edistyksistään, uutisoi GsmArena muutamaa tuntia myöhemmin OnePlussan edesottamuksista. OnePlus 2:n Oxygen OS on päivittymässä versioon 3.0 lähiaikoina. Nyt beetatestaus on edennyt niin pitkälle, että kuka tahansa voi kokeilla tuoretta Marshmallow’hun perustuvaa käyttöjärjestelmää OnePlus-sivustolta löytyvien ohjeiden avulla. OTA-päivitystä ei OnePlussan tapauksessa ole vielä saatavilla.