Uusimmat

OnePlus Watch 2 -älykello julkaistiin – erikoisin piirre on kahden suorittimen käyttö

Kuva: @ Muropaketti

26.02.2024 17:00 Kai Taipale

OnePlus on julkaissut odotusten mukaisesti uuden Watch 2 -älykellonsa. Sen todellisiin erikoisuuksiin kuuluvat kahteen suorittimeen perustuva rakenne, jolla tavoitellaan pitkään akkukestoa.

OnePlus Watch 2:n yksi selkeitä valtteja Google Wear OS 4 -käyttöjärjestelmään perustuvaksi kelloksi on sen pitkä akkukesto. Markkinoinnissa akun lupaillaan kestävän jopa sata tuntia eli käytännössä noin neljä päivää.

Kuva: @ Muropaketti

Tämä saavutetaan 500 milliampeeritunnin akulla ja käyttämällä perustoiminnoissa vähävirtaista BES 2700 -alustaa ja vain vaativimmissa toiminnoissa käytetään tehokkaampaa Qualcomm  Snapdragon W1 Gen 1 -alustaa. Virransäästötilassa voi päästä vieläkin pidempään akkukestoon eli jopa 12 päivään.

Akun tyhjentyessä lataus onnistuu 7,5 watin teholla. Tyhjästä täyteen akku latautuu yhdessä tunnissa. Kellon mitat ovat 47,0 x 46,6 x 12,1 millimetriä ja painoa ilman ranneketta on 49 grammaa. AMOLED-näytön koko 1,43 tuumaa ja tarkkuutta sillä on 466 x 466 pikseliä.

Muita merkittäviä ominaisuuksia ovat esimerkiksi kaksikanavainen (L1 + L5) GPS-paikannus. Tämän pitäisi tuoda mukanaan tarkkuutta ja nopeaa paikannuksen löytymistä.

Kuva: @ Muropaketti

Kellon runko on ruostumattomasta teräksestä ja näytössä käytetään safiirikristallilasia. Kello on IP68- ja MIL-STD-810H -luokitusten mukaisesti suojattu. RAM-muistia on kaksi gigatavua ja tallennustilaa 32 gigatavua.

Urheiluominaisuuksista voi mainita kellosta löytyvän yli 100 erilaista urheilulajia. Kellosta löytyy myös nykypäivänä älykelloista tutuksi tulleet ominaisuudet kuten unenseuranta ja stressitason mittaus. Kumppanisovellus Android-puhelimille on OHealth.

Kuva: @ Muropaketti

OnePlus Watch 2 tulee myyntiin kahdessa värissä eli Radiant Steel ja Black Steel. Hintaa uutukaisella on 329 euroa ja myynti alkaa 6. päivä maaliskuuta.

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat