Uusimmat

Poco julkaisi uudet F5- ja F5 Pro -lippulaivamallit – Käytössä aivan uusinta ja vähän vanhempaa suoritinsukupolvea

09.05.2023 19:19 Muropaketin toimitus

Xiaomin Poco-puhelimiin julkaistiin uusiksi lippalaivamalleiksi Poco F5 Pro- ja F5-puhelimet. Kaksikosta Poco F5 Pro -mallissa tehoista vastaa Snapdragon 8+ Gen 1, Poco F5 tarjoaa puolestaan markkinoiden ensimmäisenä älypuhelimena Snapdragon 7+ Gen 2 -järjestelmäpiirin.

Poco F5 Pro -puhelimessa on käytössä WQHD+ -tarkkuuteen ja 120 hertsiin yltävää AMOLED DotDisplay-näyttöä. Näytön kosketusnäytteistys yltää peräti 480 hertsiin. Lasi on päällystetty Gorilla Glass 5 -materiaalilla.

Tehoista vastaa siis Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri. RAM-muistia on joko 8 tai 12 gigatavua ja tallennustilavaihtoehdot ovat 128, 256 ja 512 gigatavua.

Takakameravarustus koostuu kolmesta kamerayksiköstä. Pääkamerassa käytetään 64 megapikselin Omnivision OV64B -kennoa. Ultralaajakulmakamerassa on kahdeksan megapikselin kenno ja sen kuvakulma yltää 120 asteeseen. Lisäksi käytettävissä on kahden megapikselin makrokamera. Etukamera on tarkkuudeltaan 16 megapikseliä.

Poco F5 Pro -puhelimessa on 5160 milliampeeritunnin akku, ja tarjolla on 30 watin langaton lataus ja kaapelilla 67 watin turbolataus. Värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen. Käyttöliittymä on kummassakin puhelimessa MIUI 14, joka perustuu Android 13 -käyttöjärjestelmään.

Poco F5 (pääkuvassa) on puolestaan ensimmäinen puhelin, jossa käytetään Snapdragon 7+ Gen 2 -mobiilialustaa. Mobiilipelaajille luvataan parempaa käyttökokemusta LiquidCool Technology 2.0:ssa käytetyn höyrykammioratkaisulla. Muistia on joko 8 tai 12 gigatavua. Tallennustilaa on 128 gigatavua.

Laitteen näyttö-runko-suhde (93,4 %) tekee videoiden tai elokuvien katsomisesta entistä mukavampaa. Näyttö on tässä mallissa kooltaan 6,67 tuumaa ja sen tarkkuus on Full HD+. Näyttö yltää Pro-mallin tavoin 120 hertsin virkistystaajuuteen. Puhelimen harvinaisempiin liitäntöihin kuuluu 3,5 millimetrin stereoliitäntä. Laitteessa käytetään 67 watin turbolatausta, joka täyttää puhelimen akun täyteen vain 50 minuutissa.

Poco F5:n pääkamerassa on käytössä 64 megapikselin kenno. Laitteen kamerateknologia vähentää myös puhelimen liikuttamisesta aiheutunutta epätarkkuutta. Pääkameran lisäksi käytettävissä on kahdeksan megapikselin ultralaajakulma ja kahden megapikselin makrokamera.

Värivaihtoehdot ovat sininen, valkoinen ja musta. Valmistajen tiedotteen mukaan Poco-sarjan uusien laitteiden myyntitiedot Suomessa vahvistuvat toukokuun aikana.