Uusimmat

Samsung viidellä megapikselillä: SCH-S250

23.10.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Uusi trendi matkapuhelimien markkinoinnissa tuntuu olevan megapikselit, jotka kertovat integroidun kameran tarkkuudesta. Valmistajat ilmoittavat vähän väliä uusista ennätyksistä ja nyt titteli on Samsungilla. Yrityksen SCH-S250 on huippuluokan puhelin, joka on tyylikkäästi muotoiltu ja lisäksi omaa loistavat ominaisuudet. Harmi on kuitenkin, että malli tulee myyntiin tässä kuussa vain Koreassa. Myöhemmin se varmastikin siirtyy myyntiin muualle Aasiaan, mutta Euroopassa sitä ei varmastikaan tulla koskaan näkemään.

Kamera S250:ssä on todellakin 5 Mpix tarkkuinen ja lisäksi sen pariksi on asennettu Samsungin sanojen mukaan erittäin tehokas salama, jonka pitäisi pystyä samaan kuin markkinoiden suorituskykyisimmät digitaalikamerat. Mainospuheet voi jättää sinällään huomiotta, koska kamera ei sisällä optista zoomia. S250:n kamera toimii myös videokamerana, jolla voidaan tallentaa jopa 100 minuuttia videokuvaa 320 x 240 pikselin tarkkuudella puhelimen 96 MB integroituun muistiin. Lisäksi puhelimessa on MMC-paikka lisämuistia varten. Puhelimen voi myös yhdistää televisioon kuvien katselua tai kuvaamista varten.

Hieman The Matrix -elokuvista tunnettua SPH-N270-mallia muistuttava S250 omaa venytettävän designin, eli puhelin vedettäessä puhelimen yläosa ylös paljastuu enemmän näytöstä. Laitteen näyttö on myös markkinoiden parhaimmistoa, eli käytössä on TFD-LCD-paneeli, joka pystyy toistaamaan 16 miljoonaa väriä 240 x 320 pikseliä tarkkuudella.

Muilta ominaisuuksiltaan S250 tukee mm. puheentunnistusta hieman kehittyneemmästi, eli käyttäjä voi kirjoittaa tekstiä sanelemalla. Siinä on myös MP3-soitin ja 64-kanavaiset polyfoniset soittoäänet.