Uusimmat

Shokz julkaisi kahden kuulokkeet – OpenFit Air -malli on ultrakevyt ja vedenkestävä OpenSwim Pro sisältää myös MP3-soittimen

Kuva: Shokz

05.06.2024 19:51 Muropaketin toimitus

Avoimeen rakenteeseen perustuvista kuulokkeistaan tunnettu Shokz on esitellyt kahden uudet kuulokkeet. OpenFit Air -kuulokkeet ovat ultrakevyet ja ne jättävät korvakäytävän avoimeksi. Shokz OpenSwim Pro -kuulokkeet tarjoavat puolestaan Bluetooth-yhteyden ja MP3-soittimen yhdistelmän, joka toimii IP68-luokituksensa ansiosta niin maalla kuin vedessäkin.

Uudet OpenFit Air -kuulokkeet on varustettu säädettävillä korvapannoilla, ja niiden muotoilu on tuttua Shokzin muista malleista. Kuulokkeet käyttävät DirectPitch-teknologiaa ja uuden Shokz OpenBass Air -algoritmin, jonka valmistaja kertoo tiedotteessaan tuottavan syvän ja tarkan bassotoiston. Äänentoisto perustuu 18 x 11 millimetrin komposiittielementtiin.

Pisaramaisen kuulokkeet painavat alle 9 grammaa, ja niissä on pehmeä silikonipinta. Kuulokkeet pysyvät turvallisesti paikoillaan 0,75 millimetriä paksun, joustavan Ni-Ti-muistimetallilenkin avulla.

Neljä mikrofonia tallentaa puheen Adaptive Beamforming -tekniikalla. OpenFit Air tarjoaa Bluetooth 5.2:n avulla jopa kymmenen metrin kantaman. Nämä kuulokkeet on suojattu IP54-luokituksen mukaisesti roiskevedeltä. Kuulokkeiden akku kestää yhdellä latauksella kuusi tuntia, ja kotelon kanssa toistoaika pitenee yhteensä jopa 28 tuntiin.

OpenFit Airit on saatavana on kolme eri väriä: vaaleanpunainen, valkoinen ja musta. Shokz OpenFit Air -kuulokkeet ovat nyt myynnissä 139 euron suositushintaan.

Kuva: Shokz

Shokzin toinen uutuus on ultrakevyt OpenSwim Pro -kuulokemalli. Ne ovat Shokzin ensimmäiset Bluetooth- ja MP3-yhteensopivat urheilukuulokkeet,  jotka perustuvat luujohdeteknologiaan.

Äänen värähtelyt johdetaan korvaan sen etupuolella olevan luun kautta, jolloin saadaan valmistajan mukaan aikaan täyteläinen ja tarkka äänentoistokokemus peittämättä korvakanavaa nappi- tai kuppikuulokkeilla. Vapauden tunne erottuu erityisesti vedessä, jossa voit joko kellua painottomassa tilassa tai sujahtaa vesimassojen läpi.

Kuulokkeissa käytetään Shokzin PremiumPitch 2.0+ -teknologia, ja sen kerrotaan tuottavan ne kirkkaan äänen, voimakkaan toiston ja täyteläisen basson. Ääntä voi säätää mieleisekseen kolmella EQ-asetuksella: uintitila, vokaalien vahvistus ja normaalitila.

Avoimissa kuulokkeissa on Ni-Ti-panta, joka on päällystetty pehmeällä silikonilla ja muotoiltu iholle sopivaksi. Muoto istuu niin uimalakin, pyöräilykypärän kuin silmälasienkin kanssa. OpenSwim Pro -kuulokkeilla on IP68-luokitus, jonka ansiosta niitä voi käyttää veden alla jopa kahden tunnin ajan ja jopa kahden metrin syvyydessä.

Painiketta painamalla kuulokkeissa tai Shokz-sovelluksessa voi vaihtaa toimintatilan Bluetooth-suoratoistosta MP3-soittimeen, jonka käytössä 32 gigatavua. Käytössä on multipoint-toiminto ja yhteys hoituu Bluetooth 5.3:n kautta. Kahden mikrofonin sekä melun- ja kaiunvaimennuksen ansiosta kuulokkeet sopivat myös puheluihin. Akkukestoksi kerrotaan yhdeksän tuntia.

Shokz OpenSwim Pro -kuulokkeet ovat myynnissä 199 euron suositushintaan.