Uusimmat

Sokea luottamus Google Mapsiin kostautui – autot jumissa keskellä ei mitään

Kuva: Unsplash

02.12.2023 19:21 Muropaketin toimitus

Google Maps avittaa yleensä ansiokkaaseen tapaan ihmisiä suunnistamaan. Siihen ei kuitenkaan kannata luottaa sokeasti.

Google Mapsin käyttäjä sai kokea Google Maps -navigoinnin mahdolliset sudenkuopat, kun hänen ryhmänsä oli palaamassa F1-kisoista Las Vegasista Kaliforniaan.

Ryhmä F1-faneja ajoi kohti Los Angelesia, kun he päättivät kokeilla vaihtoehtoista reittiä, joka poikkesi valtatieltä nimeltään Interstate 15. He tekivät päätöksen sen jälkeen, kun Google Maps informoi heitä hiekkamyrskystä, joka tulisi hidastamaan matkaa valtatiellä. Lisähoukutuksena toimi matkan lyheneminen 50 minuutilla.

Ryhmä joutui pettymään, sillä reitti johdatti heidät keskelle pölymyrskyä Mojaven autiomaahan. Lisäksi maasto oli niin karua, että heidän autonsa vaurioitui pahoin.

He eivät olleet reittivalintansa kanssa yksin, sillä matkan varrella oli vaikeuksissa myös joukko muita autoilijoita, jotka olivat joutuneet Google Mapsin harhaanjohtamaksi.

Tilanne oli tuskaisa, sillä virkavalta ei auttanut heitä. Viranomaiset vetosivat päätöksessään pölymyrskyn aiheuttamiin muihin työtehtäviin.

Ryhmä yritti pois, ilman virkavallan apua, läpi pensaiden ja vaikean maaston, ja pian he huomasivat olevansa loukussa keskellä autiomaata vaurioituneen autonsa kanssa. Jossain vaiheessa, useiden tuntien jälkeen, he löysivät tiensä huoltoasemalle. Ryhmä jätti autonsa sinne, matkasi lähimmälle lentokentälle ja vaihtoi matkustajalentokoneen kyytiin.

Auto hinattiin huoltokeskukseen, jossa sille tehtiin kalliita korjauksia. Ryhmässä olleen Shelby Easlerin mukaan Google Maps väitti reittiä turvallisemmaksi ja nopeammaksi. Hän aikoi pysyä jatkossa tuntemillaan teillä.

Muropaketin uusimmat