Uusimmat

Sony julkisti uusimman huippupuhelimensa – Xperia 1 VI tuo mukanaan monipuolisen kameran

Kuva: Sony

15.05.2024 10:00 Muropaketin toimitus

Sony Xperia 1 VI käyttää tekoälyteknologiaa kameran ja näytön parantamiseksi, ja siinä on tehokas telezoom-objektiivi, joka mahdollistaa laadukkaiden kuvien ottamisen kaikilta kuvausetäisyyksiltä.

Sony nostaa uusimman huippumallinsa erityisominaisuuksiksi kameran, näytön, äänentoiston ja akkukeston.

Xperia 1 VI -puhelimen kamera koostuukin kolmesta kamerayksiköstä. Pääkamerassa käytetään 48 megapikselin kenno, mutta käytettävissä on kaksi polttoväliä: 24 ja 48 millimetriä. Pääkamerassa on Sonyn kehittämä Exmor T for mobile -kenno, joka yhdessä tekoälykäsittelyn kanssa tuottaa kuvanlaadun, joka valmistajan mukaan vastaa full frame -kameroiden laatua.

Ultralaajakulmassa televastaava kuvakulma on 16 millimetriä. Telekamerassa on puolestaan tarjolla optinen telezoom. Objektiivi mahdollistaa pitkät kuvausetäisyydet aina 7,1-kertaiseen zoomiin asti. Polttoväleiksi tälle kameralle mainitaan 85, 135 ja 170 millimetriä. Telekameraa voi käyttää myös makrona, jonka pienin tarkennusetäisyys neljä senttimetriä.

Kamerassa hyödynnetään tekoälyä esimerkiksi automaattitarkennuksessa, jossa on nyt käytössä ihmisen asennon arviointiin perustuva AF-seuranta. Lisäksi Xperia 1 VI -kamerasovellus on saanut päivityksen, jonka myötä käyttöliittymää on uudistettu. Käytössä on esimerkiksi uusi Pro Video -tila. Videota voi tallentaa 4K-tarkuudella 120 kuvaa sekunnissa HDR-laajasävyllä.

Xperia 1 VI:n OLED_näytössä hyödynnetään Powered by BRAVIA -teknologiaa, ja siinä käytetään AI remastering -tekniikkaa kuvan kontrastin, värien ja selkeyden parantamiseksi. Tämä tekniikka toimii sekä käyttäjän omassa sisällössä että suoratoistopalveluissa. Näytön virkistystaajuus on mukautuva ja se toimii 1 – 120 hertsin välillä.

Näyttö on myös 1,5 kertaa kirkkaampi kuin edellisessä mallissa. Lisäksi siinä on uusi Sunlight Vision -ominaisuus, joka tarjoaa paremman näkyvyyden ulkoilmaolosuhteissa.

Xperia 1 VI -puhelimessa on edelleen stereoliitäntä kuulokkeille, ja puhelimessa on Premium Audio Circuit -piiri langallisille kuulokkeille. Kaiutinyksiköiden suorituskykyä valmistaja kertoo parannetun merkittävästi: suurten äänenvoimakkuuksien aiheuttamaa vääristymää on vähennetty ja matalien taajuuksien toisto on optimoitu. Xperia 1 VI:n on myös kattava tuki nykyaikaisille ääniformaateilla, kuten High-Resolution Audio, High-Resolution Audio Wireless, LDAC, Bluetooth LE Audio (Low Energy) ja Snapdragon Sound.

Puhelimessa on 5000 milliampeeritunnin akku, joka on suunniteltu kestämään kahden päivän tyypillisen käytön. Käytettävissä on pikalataus, joka saavuttaa noin 50 prosentin latauksen 30 minuutissa.

Suorituskyvystä vastaa Snapdragon 8 Gen 3 -mobiilialusta. Pelaajia miellyttämässä käytössä on  FPS Optimizer -toiminto, joka optimoi suorittimen käytön ja ruudunpäivitysnopeuden peliympäristön mukaan.

Kuva: Sony

Sony Xperia 1 VI -puhelimessa on metallirunko, ja laitteella on IP65/68-suojaustaso. Painoa puhelimella on 192 grammaa

Puhelin tulee saataville seuraavissa väreissä: musta, platinanhopea ja khakinvihreä. Sony Xperia 1 VI:n myyntii alkaa Suomessa kesäkuussa suositushintaan 1399 euroa. Puhelimesta on myös ennakkotilauskampanja, johon sisältyy Sony WH-1000XM5-kuulokkeet. Ennakkotilaajien etu voimassa 9. kesäkuuta asti.

Muropaketin uusimmat