Uusimmat

Tämä puhelin on parhaimmillaan hädän ollessa suurin

Kuva: Emporia

08.04.2024 10:15 Muropaketin toimitus

Hieman vähemmän tunnettu eurooppalainen älypuhelinyritys Emporia on julkistanut 5G-puhelin, jonka ominaisuudet poikkeavat massasta. Hinta on kuitenkin kohtuullinen.

Uusi Emporia ME.6 -puhelin on suunniteltu Euroopassa. Laite käynnistyy Android-tilassa, mutta siinä on mahdollisuus vaihtaa yksinkertaistettuun käyttöliittymään, jossa on suuret, helposti luettavat fontit ja kuvakkeet.

ME.6 tarjoaa esimerkiksi 5G-yhteydet, Android 13 -käyttöjärjestelmän, kolmoiskameran ja NFC-tekniikan. Siinä on myös sormenjälkitunnistin. Näissä ominaisuuksissa ei ole sinänsä mitään erikoista, mutta Emporia ME.6 -puhelimessa on myös paniikkipainike.

Kuva: Emporia

Tämä paniikkipainike on merkitty punaisella ympyrällä ja sydämellä. Se sijaitsee puhelimen takaosassa ja kun sitä painetaan kolme sekuntia, soitetaan kansainväliseen hätänumeroon (112) automaattisesti. Samanaikaisesti sijaintitieto lähetetään omille hätäkontakteille nopeaa vastausta varten. Puhelin alkaa vilkkua ja antaa äänimerkin houkutellakseen huomiota lähellä oleville.

Emporia ME.6 tulee markkinoille EU:ssa ja sen hinta on valmistajan tiedotteen mukaan 299,90 euroa.