Uusimmat

Turing aloitti älypuhelimensa valmistuksen Salossa – valmistustahti 60 000 laitetta vuodessa

19.04.2016 15:03 Juha Kokkonen

Turing Phone

Ylen saamien tietojen mukaan Turing Robotic Industries on aloittanut matkapuhelimien tuotannon Salossa. Aiemman tiedon mukaan valmistuksen piti alkaa toukokuun alussa, sillä tuotantolaitteiden saapumisen ja asennusten oli määrä tapahtua huhtikuun aikana. Ilmeisesti aikataulua on kuitenkin saatu alkukuun aikana kirittyä, niin että tuotanto on päässyt alkamaan jo nyt. Ensimmäisten joukkorahoituskampanjan avulla valmistetut puhelimet lähetetään ostajille vielä kuluvan kuun loppupuolella ja toimitukset jatkuvat toukokuun ajan.

Turing ilmoitti älypuhelimensa tuotannon keskittämisestä Suomeen vajaa pari kuukautta sitten. Tuolloin yrityksen toimitusjohtaja Syl Chaon puheet valmistusmäärien ja syntyvien työpaikkojen epärealistisesta suhteesta herättivät kysymyksiä. Ylen haastattelussa runsas viikko sitten Chao arveli tämän vuoden valmistusmäärän olevan Salossa noin 60 000 laitetta, jos vain yrityksellä riittää varoja niiden tuottamiseen. Työntekijämäärän kerrottiin tuolloin olevan 14 henkilöä.

Turing Phonessa on valmistuspaikan lisäksi myös muutakin suomalaista, sillä siinä käytetään Jollan Sailfish OS 2.0 -käyttöjärjestelmää Turingin oman Æmæth UI -käyttöliittymän alla. Lisätietoja Turing Phonesta voi lukea valmistajan tuotesivuilta.