Uusimmat

Uusi ohjelmistopäivitys pakkosyöttää Galaxy S6 -malleihin lisää Microsoft-sovelluksia

17.09.2015 19:08 Juha Kokkonen

Samsung Office

Samsung on alkanut syöttää Galaxy S6- ja Galaxy S6 edge -puhelimiinsa uutta LMY47X-alkuista ohjelmistopäivitystä, jonka mukana asentuu joukko Microsoftin sovelluksia. Kyseessä ovat Office-sovellukset Word, Excel ja Powerpoint, joista jokainen on kooltaan noin sata megatavua. Itse runsaan 200 megatavun kokoinen ohjelmistopäivitys tulee siihen päälle, sillä päivityksen asentumisen jälkeen puhelin asentaa Office-sovellukset erikseen Samsungin oman sovelluskaupan kautta.

Keväällä julkaistuissa Galaxy S6 -malleissa oli jo alun perin valmiiksi asennettuna Microsoftin OneDrive- ja OneNote-sovellukset. Käyttäjä ei voi vaikuttaa Microsoft-sovellusten asentumiseen eikä myöskään poistaa niitä puhelimesta. Halutessaan käyttäjä voi koittaa poistaa sovellukset sovellusasetusten ”poista käytöstä” -kohdasta (Asetukset>Sovellukset>Sovellusten hallinta) – joidenkin TaskuMuron lukijoiden mukaan kyseinen temppu toimii, mutta ainakaan TaskuMuron Galaxy S6:ssa se ei vapauttanut sovelluksen viemää tilaa laitteen muistista.

TaskuMuron lukijat raportoivat, että myös käyttöliittymän vakiokuvakkeet ovat päivittyneet vastamaan Galaxy S6 edge+- ja Galaxy Note 5 -malleissa esiteltyä uutta ulkoasua. Päivityksen yhteydessä on ilmoitettu ympäripyöreästi, että se ”voi sisältää parannuksia laitteen vakaudessa, bugikorjauksia, uusia ja/tai paranneltuja toimintoja sekä muita parannuksia suorituskykyyn”.

Muropaketin uusimmat