Uusimmat

Xiaomi Mi 5:ssä rakenneongelma? Laite rapsahtaa taivutustestissä kahtia kuin näkkileipä

22.04.2016 15:25 Juha Kokkonen

xiaomi-mi5-bend-1-220416

Nousukiidossa oleva kiinalaisvalmistaja Xiaomi esitteli uuden Mi 5 -huippumallinsa MWC-messuilla helmikuun lopulla. Puhelimen tekniset ominaisuudet ovat samalla tasolla muiden high-end-puhelimien kanssa, mutta hinnat alkavat erittäin houkuttelevasti alle 300 eurosta. Kestävyystestivideoistaan tunnettu JerryRigEverything on nyt julkaissut videon Mi 5:stä ja vaikka videon alkupuolella kaikki sujuu hyvin, päättyy taivutustesti ikävään yllätykseen.

Käsin toteutetussa taivutustestissä Mi 5 näyttäisi rapsahtavan poikki todella helpon näköisesti ja lähemmässä tarkastelussa tapahtuneelle löytyy myös hyviä syitä. Puhelin taittuu poikki virtanäppäimen kohdalta, suunnilleen akun yläreunan tienoilta. Toisin kuin monissa muissa puhelimissa, Mi 5:n rakenteessa ei käytetä lainkaan erillistä sisärunkoa, joka toisi kokonaisrakenteelle merkittävästi lisäjäykkyyttä. Lisäksi Mi 5:ssä käytetty alumiini ei ole ilmeisesti erityisen vahvaa. Tämä kaikki selittää myös Mi 5:n erittäin alhaisen painon (129 g) kilpailijoihin nähden.

xiaomi-mi5-bend-3-220416

Yhden testivideon perusteella ei voi vielä tehdä lopullisia johtopäätöksiä, mutta siitä huolimatta vaikuttaisi siltä, että Mi 5:n ongelmana on ainakin jossain määrin rakenteellinen heikkous. Toinen kysymys sitten onkin, onko rakenneratkaisuista normaalikäytössä mitään käytännön haittaa.

Juha Kokkonen

Muropaketin uusimmat