Uusimmat

Viikon tekniikkauutiset: Huawei vapautui kauppakiellosta, Nvidian tulevien näytönohjaimien hinnat vuotivat, Bill Gatesin uran suurin virhe…

30.06.2019 17:01 Muropaketin toimitus

Kuluneella viikolla tekniikkauutisissa kerroimme, kuinka Yhdysvallat vapautti Huawein osittain kauppakiellosta ja kuinka Nvidian Super-näytönohjaimien hinnat vuotivat julkisuuteen.

Otsikoissa nähtiin myös Bill Gatesin Microsoft-uran suurin virhe sekä raportti, jonka mukaan Google Playssa lymyili yli 2000 mahdollista haittaohjelmaa. Selitimme miksi USB-porttien suunnittelussa on jouduttu tekemään ärsyttävä kompromissi ja testasimme Turtle Beach Battle Buds -pelikuulokkeet.

Huawei vapautettiin osittain kaupankäyntikiellosta Yhdysvaltojen kanssa

Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset kauppaneuvottelut on avattu uudestaan, ja Huaweilla on jälleen oikeus ostaa palveluita Googlelta ja muilta amerikkalaisyrityksiltä. Ehtona on, ettei kaupankäyntiin liity kansallisen turvallisuuden kysymykset.

Myös Nvidian uusien näytönohjainten suositushinnat ovat vuotaneet

Loputkin yksityiskohdat Nvidian tulevasta näytönohjainjulkaistusta ovat vuotaneet. GeForce RTX 2060 Super- ja 2070 Super -näytönohjainten toimitukset alkavat 9. heinäkuuta. GeForce RTX 2080 Super -näytönohjaimen toimitukset sen sijaan alkavat 23. heinäkuuta. Suositushinnoiksi on asetettu 399, 499 ja 699 dollaria.

Bill Gates paljasti uransa suurimman virheen

Bill Gatesin mukaan tämän uran suurin epäonnistuminen oli, kun Microsoft hävisi Googlen Androidille kisassa suosituimman mobiilikäyttöjärjestelmän tittelistä.

Google Play -kaupasta paljastui yli 2000 haittaohjelmaa sekä lukemattomia vaarallisia sovelluksia – mukana suomalainen peli

Kaupan sovelluksista osa vaatii epäilyttävän paljon käyttöoikeuksia. Osan puolestaan voi jopa luokitella haittaohjelmiksi. Kaikkiaan tutkijat löysivät 2040 haittaohjelmiksi luokiteltavaa applikaatiota.

Oletko ikinä yrittänyt työntää USB-liitintä porttiin väärin päin? Tästä syystä USB-portti on suunniteltu ärsyttävästi

Universal Serial Bus eli USB-liitäntä kehitettiin vuonna 1996 Intelille työskennelleen Ajay Bhattin johtaman tiimin voimin. Myös USB-liitännän alkuperäinen suunnittelija on myöntänyt, että USB-liittimet ovat kohtuullisen ärsyttäviä, mutta hyvästä syystä.

Testi: Turtle Beach Battle Buds -pelinappikuulokkeet – Mikrofonin varren verran edellä

Muropaketti otti testiin toimitukselle vielä entuudestaan tuntemattoman nappikuulokkeiden alalajin: nappimalliset pelikuulokkeet. Testasimme mikä olisi sopiva käyttökohde tälle perinteisten nappikuulokkeiden ja pelikäyttöön tarkoitetetun headsetin yhdistelmälle. Samalla selvisi vaatiiko käyttö jotain olennaisia kompromisseja.

Muropaketin uusimmat