Uusimmat

Oculuksen perustaja kehitti VR-lasit jotka tappavat käyttäjän tosielämässä, jos käyttäjä kuolee VR-maailmassa

08.11.2022 22:26 Muropaketin toimitus

Oculuksen perustaja Palmer Luckey on kehittänyt VR-lasit, joiden käyttäjä kuolee tosielämässä pelihahmon kuollessa VR-maailmassa.

Animeksikin sovitetussa Sword Art Onlinessa ihmiset pakotetaan pelaamaan VR-peliä, jossa kuoleminen tarkoittaa kuolemaa myös tosielämässä. Siinä missä Sword Art Onlinessa NerveGear-nimiset VR-lasit tappavat käyttäjänsä tappavalla annoksella mikroaaltoja, on Palmer Luckey käyttänyt omissa tosielämän NerveGear-laseissaan kolmea räjähdepanosta, jotka räjäyttävät käyttäjän aivot.

Palmerin erikoiset VR-lasit havaitsevat VR-lasien näytöllä kuoleman hetkellä välkkyvän punaisen värin, joka aktivoi räjähteet. ”Hyvät uutiset ovat, että olemme jo puolimatkassa luomassa oikeaa NerveGearia. Huonot uutiset ovat, että toistaiseksi olemme keksineet vain osan joka tappaa käyttäjän. Täydellisten VR-lasien osuus on vielä vuosien päässä”, Palmer totesi blogissaan.

Palmerin mukaan seuraavana askeleena olisi lisätä VR-laseihin ominaisuus, joka estää niiden poistamisen päästä sekä niiden rikkomisen. ”Silti on olemassa lukuisia tapoja, joilla VR-lasit voisivat mennä epäkuntoon, ja tappaa käyttäjän väärällä hetkellä. Siksi en ole uskaltanut käyttää laseja itse, ja olen sitä mieltä, että kuten Sword Art Onlinessa, pitäisi käyttäjän kuoleman olla loppukädessä älykkään päättäjän käsissä.”

Palmerin mukaan tosielämän NerveGearit ovat toistaiseksi vain erikoinen taideprojekti, joka muistuttaa maailmaa pelikehityksen vielä valtaamattomista osa-alueista. ”Kyseessä on tietääkseni tosimaailman ensimmäinen VR-laite, joka voi tappaa käyttäjänsä, mutta ei varmasti viimeinen. Nähdään Metaversumissa!”, todetaan blogin lopussa.