Uusimmat

Uskomaton virtuaalitietokone Minecraftin sisällä – Minecraftia voi nyt pelata Minecraftilla

18.09.2022 20:15 Muropaketin toimitus

Kiinnostaisiko pelata Minecraftia Minecraftissa? Nyt se on mahdollista, vaikkakin se on äärimmäisen hidasta ruudunpäivitykseltään.

Minecraft-pelaaja nimeltään Sammyori rakensi vapaaehtoisien avustuksella virtuaalitietokoneen Minecraftiin. Kyseessä on uskomattoman näköinen kapine.

Virtuaalisen tietokoneen rakentamiseen meni seitsemän kuukautta, ja sillä on tekniset tiedotkin. Alla Chungus 2 -tietokoneen sisukset listattuna:

  • 8-bittinen prosessori 1 hertsin kellotaajuudella
  • 256 tavua RAM-muistia
  • Amogus-niminen näytönohjain, jossa 6 kilotavua muistia
  • Virtuaalinen näyttö

Tietokoneella pystyy pelaamaan pelejä, kuten Tetristä, Snakea ja Connect Fouria. Resoluutio tietokoneella on maksimissaan 96 x 96 pikseliä.

Ryhmä kehittäjiä sai lähes kaikki Minecraftin olennaiset ominaisuudet toimimaan virtuaalitietokoneessa, joka toimii Minecraftin sisällä. Esimerkkinä puutteista mainittakoon, että timantteja ei voi louhia joidenkin työkalujen puuttumisen vuoksi.

Peli toimii äärimmäisen hitaalla ruudunpäivitysnopeudella. Jotta peli olisi pelattavissa, kehitystiimi avusti virtuaalista tietokonetta ulkopuolisella palvelimella. Tämänkin operaation jälkeen ruudunpäivitys on vain 0,1 ruutua sekunnissa.

Kehitystyö kuitenkin jatkuu, ja tiimi aikoo saada virtuaalisessa tietokoneessa toimimaan Doominkin. Alla video.