Uusimmat

Acerilta ensimmäisenä Android-minikannettavia

03.06.2009 02:15 Juha Kokkonen

Acer netbook with AndroidGooglen avoimeen lähdekoodiin perustuva Android on TaskuMuron lukijoille tuttua huttua, sillä kyseessä on kovassa nousussa oleva älypuhelinkäyttöjärjestelmä. Markkinoiden ensimmäinen Android-älypuhelin, HTC:n valmistama T-Mobile G1, saapui Yhdysvaltojen markkinoille viime syksynä. Google on kuitenkin suunnitellut Androidille älypuhelimien ohella myös muuta käyttöä, sillä muutamat maailman suurimmista tietokonevalmistajista on saatu kiinnostumaan käyttämään Androidia netbook-kannettavissaan. Esimerkiksi HP ilmoitti huhtikuussa olevansa kiinnostunut Androidin käytöstä netbookeissaan, mutta painotti, ettei päätöksiä valmistukseen liittyen ole vielä tehty.

Tänään Acer, maailman suurin minikannettavien valmistaja, ilmoitti aloittavansa Android-netbookien toimitukset vuoden kolmannella neljänneksellä. Hinnoittelusta ei ole vielä tietoa, mutta analyytikot arvioivat yleisesti netbookeissa käytetyn Windows XP:n aiheuttavan noin 25 dollarin lisähinnan minikannettavalle. ”Nykypäivän minikannettavat ovat kaukana täydellisestä. Kahdessa vuodessa kaikki tulee muuttumaan. Jos emme jatka kannettavien internet-laitteidemme muuttamista, kuluttajat saattavat jättää ne ostamatta”, toteaa Jim Wong Acerilta.

Acer ei suostu spekuloimaan Android-minikannettavien tulevilla toimitusmäärillä. Kun muistetaan, että Linux-minikannettavien palautusmäärät ovat huomattavasti Windows XP -koneita suurempia, olisi Android-koneiden syytä tarjota jotain, mihin Linux-koneet eivät ole pystyneet. 25 dollarin säästö ei tarjoa Android-koneille välttämättä riittävää etua. ”Vaikka tarjoamme tämän uuden Android-minikannettavan, emme aio luopua Windows XP -versioista. Molemmat pysyvät kuluttajien saatavilla, eikä kumpikaan poistu markkinoilta toisesta johtuen”, jatkaa Wong uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Reuters, Acer to sell netbooks running Google’s Android

DailyTech, Acer to Offer Android-Powered Netbooks in Q3